"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Σκέψεις για το 2018 και… συνταξιούχοι! (Χ.Ν., 4-1-18)

 

 

 

 

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ 2018 ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ (φωτό, τούνελ)

ΜΕ κάθε καινούργιο χρόνο, είθισται να ανακαλούμε στη μνήμη το τι κάναμε ή δεν κάναμε, ή, το τι θα έπρεπε να κάνουμε και δεν το κάναμε τον περασμένο χρόνο.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, έχουμε φτάσει σε τέτοιο σημείο αδράνειας, ώστε ούτε αυτή τη στοιχειώδη ενέργεια (τον απολογισμό δηλαδή με τα υπέρ και κατά του 2017) δεν κάνουμε. Οι φόροι μας έχουν καταπλακώσει. Το χειρότερο είναι πως η μόνη σκέψη που μας απασχολεί νύχτα και μέρα είναι το πού θα βρούμε χρήματα για να πληρώσουμε φόρο εισοδήματος, ΕΦΚΑ, Εν.φ.ι.α., τέλη κυκλοφορίας, ΔΕΚΟ, δόσεις δανείων κ.λπ. Και ελπίδα αναστροφής του κλίματος πουθενά…

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και προσωπικά ο κ. πρωθυπουργός, κάθε λίγο και λιγάκι μας διαβεβαιώνουν ότι το 2018 «θα είναι η χρονιά της Ελλάδας»! Για καλό ή κακό άραγε; Αλλά, αυτό που θα δείξει την έκβαση της χρονιάς, θα είναι οι πράξεις και τα μέτρα ανακούφισης που θα ληφθούν από την κυβέρνηση. Όχι τα πομπώδη και κούφια «έπεα πτερόεντα» που λέγονται, μάλιστα επανειλημμένα.

Η ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ στον άνθρωπο δεν είναι κάτι το ενέσιμο. Δημιουργείται από υπάρχουσες ή από «υπό κατασκευήν» προϋποθέσεις. Κυρίως όμως εδράζεται σε μια αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ πολιτών και κυβέρνησης που δεν βλέπουμε να υπάρχει ακόμη. Αναπτύσσεται επίσης μεταξύ της συνέπειας μιας κυβέρνησης και των αγορών. Είναι φυσικά και απότοκος της διεθνούς κατάστασης.

ΣΗΜΕΡΑ στην Ελλάδα έχουμε όλα τα προβλήματα σε εκκρεμότητα: η εθνική οικονομία βρίσκεται σε στασιμότητα ή υποχώρηση, οι Τούρκοι γίνονται ολοένα και πιο επιθετικοί στο Αιγαίο, το Σκοπιανό πάει να κλείσει μάλλον με «τραυματικό» τρόπο (εφόσον θα εμπεριέχει τη λέξη «Μακεδονία» -δώρο στους Σκοπιανούς με τη βούλα μας), η ανεργία παραμένει σε υψηλά επίπεδα κ.λπ.

ΕΤΣΙ, με την αμετάκλητη κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας και την ανεργία στο 21%, οι μόνοι που παραμένουν σε κάποια σχετική σταθερότητα είναι τα 2,7 εκατομμύρια συνταξιούχοι της χώρας! Που ευτυχώς υπάρχουν κι αυτοί, διότι αυτοί παρέχουν, σύμφωνα με τον αμερικανικό τύπο,  την κύρια πηγή εισοδήματος για το ήμισυ των κατοίκων της χώρας! Και όταν μια χώρα στηρίζεται στη συνδρομή των συνταξιούχων της για να επιβιώσει, τί μέλλον μπορεί να έχει;

…ΑΣ έχουμε ΚΑΛΥΤΕΡΗ χρονιά!  (Στ.Γ.Κ., www.stcloris.gr)


Σχολιάστε