"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Αδήλωτα εισοδήματα (Χ.ν., 14-12-17)

 

 

 

 

ΑΔΗΛΩΤΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ

ΟΤΙ την «πληρώνει» συνεχώς η μεσαία τάξη, δηλαδή τα χαμηλά εισοδήματα, είναι γεγονός που δεν αμφισβητείται από κανένα. Η είδηση το επιβεβαιώνει αντίστροφα: «Αδήλωτα εισοδήματα 550 δισ. ευρώ με αναλογούντες φόρους 180 δισ. κρύβονται πίσω από τις φορολογικές υποθέσεις που μένουν στο απυρόβλητο και ουσιαστικά παραγράφονται με την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ, το οποίο απεφάνθη ότι πέραν της πενταετίας κανένα στοιχείο δεν μπορεί να θεωρείται νέο ή συμπληρωματικό, ώστε να δικαιολογείται φορολογικός έλεγχος»!

 

ΤΟ ποσό είναι ασύλληπτο. Είναι τριπλάσιο του ΑΕΠ και περίπου διπλάσιο του δημοσίου χρέους!  Έτσι είναι και έχει υπολογισθεί με βάση διασταυρωμένα στοιχεία, τα οποία προέκυψαν από πολύμηνη εξονυχιστική έρευνα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με τη συνδρομή της Τράπεζας της Ελλάδος και των συστημικών τραπεζών.

 

ΚΑΙ εύλογα αναρωτιόμαστε. Μα, είναι δυνατόν σε μια χώρα με «αριστερή» κυβέρνηση, που το χρέος της είναι δυσθεώρητο, που για ελάχιστα ευρώ γίνονται κατασχέσεις ή πλειστηριασμοί, που η ανεργία έχει κολλήσει εδώ και 7 χρόνια πάνω από το 20%, που έχουμε άγριες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, που η αιμορραγία της μετανάστευσης των νέων επιστημόνων συνεχίζεται, να μιλούμε ακόμη για παραγραφή τεράστιων φοροδιαφευγόντων ποσών; Έλεος! (Στ.Γ.Κ.)]

 

ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΚΟ «ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΦΙΛΙΑΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ»

ΟΙ παρατηρήσεις πολλών συμπολιτών μας στο χθεσινό φύλλο των «Χανιώτικων νέων» (13/12/17) σχετικά με την κατάσταση και τη χρήση του «Πάρκου Ειρήνης και Φιλίας των Λαών», έρχονται να επιβεβαιώσουν τις πολλές και συχνές αναφορές της εφημερίδας αυτής σ΄αυτό. Χρόνια τώρα, το Πάρκο ούτε… ειρηνικό είναι ούτε και… φιλικό, για το λαό των Χανίων. Φταίει σ΄αυτό η πολλή και άστοχη χρήση τσιμέντου και πλακών, φταίει η πλήρης εγκατάλειψή του, φταέι η έλλειψη υποδομών αναψυχής και υποδοχής των πολιτών σ΄αυτό;

 

 

ΧΡΟΝΙΑ ακόυμε για μια επικείμενη αναβάθμισή του Πάρκου, αλλά δεν την βλέπουμε. Οι συμπολίτες μας προτείνουν, μεταξύ άλλων, μια «σύνδεση» με το δημοτικό κήπο, «καθαριότητα και φροντίδα», «ασφάλεια» και «προσβασιμότητα», «υποδομές γύμνασης», «αισθητική αναβάθμιση», αξιοποίηση των «πισίνων» (;), διαρκή συντήρηση. Ας τα έχει αυτά υπόψη του ο Δήμος, όταν και εφόσον προβεί στην ανακατασκευή ή αναβάθμισή του. (Στ.Γ.Κ.)

 

 


Σχολιάστε