"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Τραγωδίες δίχως τέλος (Χ.ν., 23-11-17)

 

 

 

 

ΤΡΑΓΩΔΙΕΣ ΔΙΧΩΣ ΤΕΛΟΣ

 

ΟΣΟ αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών από τις πλημμύρες στη Μάνδρα Αττικής -και όχι μόνο, τόσο τα ανακύπτοντα προβλήματα αποκαλύπτουν τους ενόχους.

 

ΑΛΛΑ, στην Ελλάδα βρισκόμαστε, όπου το ανευθυνοϋπεύθυνο έγινε συνώνυμο με την κοροϊδία. Έτσι, κανείς δεν την πληρώνει παρά μόνον ο λαός.

 

ΕΔΩ είμαστε να το δούμε κι αυτό: η κυβέρνηση θα συστήσει «ειδικές Επιτροπές», για τη λύση του προβλήματος, αλλά ουσιαστικά αυτές θα συσταθούν για το θεαθήναι. Γιατί, όπως λέγεται και πράττεται στην πολιτική, όταν δεν θέλεις να λύσεις κανένα πρόβλημα,  ανάθεσέ- το σε επιτροπές!

 

ΤΑ μέλη τέτοιων επιτροπών-γνωστή η σύνθεσή τους από το απώτατο παρελθόν- είναι συνήθως άσχετα με το πρόβλημα αλλά πολύ σχετικά με το εκάστοτε κυβερνών κόμμα! Εδώ, κύριοι, θέλουμε επιστημονες εγνωσμένου κύρους (Πολυτεχνεία), ανεξαρτήτου κόμματος για να γίνει μια σωστή δουλειά. Ας πούμε, θέλουμε γεωλόγους και όχι Καρανίκες.

 

ΠΑΝΤΑ υπάρχουν για κάθε εγκληματική παράβαση του νόμου, υπεύθυνοι. Είναι υποχρέωση μιας σωστής πολιτείας να τους βρίσκει. Επειδή, όσοι εξακολουούν να παραμένουν στη θέση τους αγνοώντας ποιο είναι το καθήκον τους, θα επαναλάβουν το έγκλημά τους. Αντίθετα, θα πρέπει επιτέλους να αναγκαστούν οι αρμόδιοι από την πολιτεία (από Περιφερειάρχες μέχρι απλούς υπαλλήλους) να «δουλέψουν» σύμφωνα με το νόμο για την επίλυση κάθε προβλήματος. Όσοι δε αποδεικνύεται ότι είναι αναμεμιγμένοι σε παρανομίες, παρακάμψεις νομιμότητας, μίζες  να υφίστατανται και τις κυρώσεις που προβλέπονται.

 

ΝΟΜΟΙ υπάρχουν, δυστυχώς όμως «καταπατούνται». Και δη  ατιμωρητί, επειδή καμιά κυβέρνηση δεν θέλει να δυσαρεστήσει «τα παιδιά της».

 

ΔΕΝ μπορεί, όμως, να θρηνούμε σήμερα 21 θύματα στη Μάνδρα και η κυβέρνηση να διαφημίζει ανερυθρίαστα τα ελάχιστα ευρώ που θα διαθέσει για τους πλημμυροπαθείς, λες και το πρόβλημα είναι εκεί. Το πρόβλημα είναι η άμεση εφαρμογή των μελετών που υπάρχουν στα συρτάρια των αρμοδίων επί χρόνια.

 

ΟΧΙ! Η φύση δεν «εκδικείται» κανέναν! Ακολουθεί το δρόμο που της έχει ορίσει ο Θεός: οι εποχές αλληλοδιαδέχονται η μια την άλλη και όπου βρίσκουν εμπόδια τα παρακάμπτουν με πλημμύρες ή καύσωνες αφήνοντας πολλές φορές θύματα. Και δυστυχώς, είναι η ανθρώπινη μωρία που καλείται να πληρώσει το τίμημα, μάλιστα ακριβά: με  ζωές. (Στ.Γ.Κ.)

 

 

 

 

 


Σχολιάστε