"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

To τρίπτυχο του κυνισμού (Χ.ν., 7-11-17)

 

 

 

 

ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΚΥΝΙΣΜΟΥ

 

Ι.-

ΣΕ ΣΤΙΓΜΕΣ ειλικρίνειας, ο κατά τα άλλα συμπαθής κύριος Χουλιαράκης, αναπληρωτής υπουργός των Οικονομικών, παραδέχθηκε στη Βουλή πως το υπερπλεόνασμα που έχει η κυβέρνηση στα χέρια της είναι προϊόν της υπερφορολόγησης της μεσαίας τάξης και των εντίμων φορολογουμένων!

 

ΩΡΑΙΟ μάθημα μακιαβελισμού από μια λεγόμενη «αριστερή» κυβέρνηση, προς τους συνεπείς πολίτες της: «Η αλήθεια είναι–και δεν κρύβομαι», είπε επακριβώς ο κ. Χουλιαράκης, «η φορολογική επιβάρυνση που συνεπάγεται ο προϋπολογισμός του 2017 και του 2018 είναι μεγάλη για κρίσιμες κατηγορίες της κοινωνίας. Είναι μεγάλη για τους έντιμους και τους συνεπείς φορολογούμενους. Είναι μεγάλη για τη μεσαία τάξη. Είναι μεγάλη για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Είναι μια συνειδητή επιλογή, που μεταβατικά πήρε η Κυβέρνηση, ώστε να καταφέρει να ενισχύσει οικονομικά τα πιο αδύναμα, τα πιο ευάλωτα στρώματα της κοινωνίας, οικογένειες με δύο ανέργους και παιδιά και οικογένειες με εισοδήματα κάτω των 4.800 ευρώ το χρόνο, κάτι που η προηγούμενη Κυβέρνηση δεν έκανε».

 

ΕΤΣΙ, η Ελλάδα «πέτυχε» φέτος να έχει οκταπλάσιο (!!) υπερπλεόνασμα από όσο απαιτούσε το Μνημόνιο για το 2017, με σκοπό, λέει, να «οικοδομήσει» αποθεματικό από εθνικούς πόρους, αντί να λάβει την «προληπτική» δανειακή κάλυψη που ζητούσε το 2014 η προηγούμενη κυβέρνηση.

 

ΥΠΕΡΚΛΟΠΗ με σιδερένιο γάντι, «συνειδητή» και αρυόμενη από μια ορισμένη ομάδα ανθρώπων (συνταξιούχων, μισθωτών, μικροεμπόρων). Το αν είναι δίκαιη ή όχι, καταγράφεται στη συνείδηση των πολιτών και των… δημοσκοπήσεων. Πιθανόν δε οι κυβερνώντες να αγνοούν την ιστορία της υπερφόρτωσης του γαϊδάρου του Χότζα… (Στ.Γ.Κ.)

 

 

 

ΙΙ.-

ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΕΤΑΙ από τα παραπάνω, πως ο «αριστερός» κυνισμός είναι σκληρότερος από κάθε άλλο, αφού ουδόλως υπάρχει η έννοια της ισομερούς φορολόγησης, αλλά μόνο της επιλεκτικής. Κανείς μας δεν έχει αντίρρηση να βοηθηθούν τα αδύναμα στρώματα της κοινωνίας. Όχι όμως αφαιμάσσοντας μία και μόνη κοινωνική τάξη. Όχι, δηλαδή, «να την πληρώνουν» πάντα οι ίδιοι: οι υποτιθέμενοι «μενουμευρωπαίοι» στους οποίους, κατά την ιδεοληψία του κ. Γ. Κυρίτση, πρέπει να γίνεται «η μετακύλιση των βαρών»!

 

ΚΙ ΟΤΑΝ ως κυβέρνηση ισχυρίζεσαι ότι έχεις επιπλέον έσοδα από φόρους, ύψους 7 δισ. ευρώ, πού βρίσκεται άραγε ο περίφημος «ανθρωπισμός» της Αριστεράς; Στο να καταστρέφεις μια τάξη για να λες πως έχεις λεφτά να δώσεις «μέρισμα» φιλανθρωπίας ή «δώρο» Χριστουγέννων σε μια άλλη;

 

Η ΚΟΙΝΗ λογική λέει ότι, αφού υπάρχει μεσαία τάξη σε μια κοινωνία, θα πρέπει να υπάρχουν επίσης ανώτερη (πλούσιοι) και κατώτερη τάξη («τα πιο αδύναμα στρωματα της κοινωνίας»). Η λογική επίσης μιας «αριστερής επανάστασης» εδράζεται σε αγώνες για την κατάργηση ή την ισοπέδωση όλων των τάξεων. Όλων! Δεν αφήνεις στο απυρόβλητο την ανώτερη (πλουσίους), επειδή πιθανόν να είναι αυτή που σε υποστηρίζει ή σε διατηρεί στην εξουσία!

 

ΚΑΙ στο κάτω-κάτω, έτσι όπως γίνεται η προς τα κάτω ισοπέδωση μετατρέποντας αργά αλλά σταθερά τη μεσαία τάξη σε νεόφτωχους, δεν θα αναγκάσεις τους «νεο-προλετάριους» που δημιουργείς σε αντίδραση; Αυτός είναι ο τελικός  στόχος; Αλλά, εναντίον τίνος, αν όχι εναντίον σου; Ή, μήπως δεύτερος στόχος είναι οι νεο-προλετάριοι της μεσαίας τάξης, να κατευθυνθούν εναντίον των… πλουσίων (οι οποίοι, βεβαια, θα την έχουν κιόλας κοπανήσει έξω, οπότε…;) (Στ.Γ.Κ.)

 

 

 

ΙΙΙ.-

 

ΑΥΤΟ που αντιλαμβανόμαστε από το δράμα που παίζεται στις πλάτες μας είναι πως η εξοντωτική υπερφορολόγηση μιας τάξης  προέρχεται μάλλον από την τρομακτική (ή μήπως εσκεμμένη;) αδυναμία της κυβέρνησης να πατάξει τη φοροδιαφυγή. Αλλά και την ανόητη ή και στρεβλή αντίληψή της να θέλει να δείξει πάση θυσία στους Ευρωπαίους ότι παρουσιάζει υπερπλεονάσματα, ενώ ο λαός αναστενάζει! Τι να υποθέσουμε; (Στ.Γ.Κ.)

 

 

 

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ

 

Κύριε πρόεδρε,

 

Με όσα ομολόγησε ο κ. Χουλιαράκης στη Βουλή, περί εσκεμμένης και συνειδητής υπερφορόλόγησης της μεσαίας τάξη, το σύνθημα που ήδη πλανάται στα στόματα των μεσαιοταξιτών πολιτών της δύσμοιρης χώρας είναι «Προλετάριοι της μεσαίας τάξης όλης της χώρας, ενωθείτε»!

ΕΡΜΟΛΑΟΣ

 

 

 


Σχολιάστε