"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

“Αριστερή” βιομηχανία τροπολογιών (Χ.ν., 3-8-17)

 

 

 

 

“ΑΡΙΣΤΕΡΗ» ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΩΝ

  • “Ο λαϊκισμός τελικά αποτελεί τον μεγαλύτερο αντίπαλο της λογικής”.

 

Η ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗ συζήτηση στη Βουλή, με αφορμή την Παιδεία, οι αντεγκλήσεις, το «εξυπνακίστικο» στυλ και οι υπερκεράσεις σε εντυπωσιασμούς δείχνουν πόσο οι πολιτικοί έχουν άγρια μεσάνυχτα από τα πραγματικά προβλήματα του κόσμου.

 

ΝΑ ένα απλό παράδειγμα: «Συζητάμε ένα νομοσχέδιο που περιλαμβάνει εννέα άρθρα για την ενσωμάτωση οδηγίας και άλλα είκοσι άρθρα που προστέθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών. Είδαμε από χθες σωρεία τροπολογιών -σχεδόν ανά δέκα λεπτά κατατίθεντο τροπολογίες- που έχουν φθάσει περίπου τις 35 μαζί με εκείνες που είχαν ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο»! Αυτά αποκάλυψε ο Γ. Κεφαλογιάννης, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Και ναι μεν είναι ωραία όσα μας λέει ο εκπρόσωπος, όμως τόσο γρήγορα λησμόνησε πως, όσο το κόμμα του κυβερνούσε, πόσο «ελάμπρυνε» το Κοινοβούλιο με πλήθος γαλάζιων τροπολογιών-μάλλον «ντροπολογιών» όπως τις λέγαμε; Ποιος λησμονεί πως ακόμη και παραμονές εκλογών είχαμε «ντροπολογίες» ώστε να ευνοηθούν τα «δικά τους παιδιά»;

 

ΘΕΛΕΙ, λοιπόν, θράσος και «κοντή μνήμη» να κατηγορεί η Ν.Δ. (γενικά η αντιπολίτευση) την κυβέρνηση για τις τροπολογίες που αυτή φέρνει… Ανέκαθεν, όλα τα κόμματα ισχυρίζονταν πως αιτούνται  τροπολογίες άρθρων νόμων, για βελτίωση του νόμου! Και όχι βέβαια από ειλικρινές ενδιαφέρον για ανακούφιση του λαού ή του τόπου αλλά για ψηφοθηρικούς και μόνο λόγους. Εξ ού και οι πολλές «φωτογραφικές» διατάξεις νόμων και τροπολογιών που γνωρίσαμε στο παρελθόν.

 

ΕΝ πάση περιπτώσει, εκείνο που εκπλήσσει σχετικά με τον ορυμαγδό των τροπολογιών είναι η παρέμβαση του πρωθυπουργού, για να δικαιολογήσει τις «αριστερές» τροπολογίες! Πώς; Μα «συμψηφίζοντας» τις παλιές των παλαιοκομματικών με τις δικές του: “Ξεχάσατε –κύριε Μητσοτάκη- ότι νομοθετούσατε αποκλειστικά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου; Το 2014 νομοθετήσατε περίπου 270 τροπολογίες τελευταίας στιγμής. Εμείς το 16 τις ανεβάσαμε λίγο παραπάνω (!). Εσείς είχατε 60 νομοσχέδια, εμείς 90». Και πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας: “Εμεις φέραμε με τροπολογία της τελευταίας στιγμής και κοινωνικά μέτρα (!), ενώ εσείς ψηφίζατε ασυλίες στους τραπεζικούς που διαχειρίζονταν τα θαλασσοδάνεια σας”.

 

… ΟΧΙ! Δεν αλλάζουμε με τίποτε κι αυτό είναι απογοητευτικό. Δεν ζούμε σε χώρα «αγγέλων». Οι πολιτικοί είναι ο καθρέφτης μας. Αλλά, όπως θα έλεγε με πικρία παλιός φίλος και σχολιαστής, «Τα πάντα σαν πάντα, ξανά και ξανά…» έρχονται και φεύγουν σ΄αυτόν τον τόπο. Χωρίς κανένα φως στο τούνελ, χωρίς καμιά ελπίδα αλλαγής πουθενά σ΄αυτή την ερμη χώρα! (Στ.Γ.K.)

 

4-8-17

 

ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΙΚΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ η είδηση για σεισμό 5,2 Ρίχτερ νότια της Γαύδου (Χ.ν., 2/8). Και όσο κι αν εμφανίζονται «καθησυχαστικοί» οι σεισμολόγοι για τη «μετασεισμική ακολουθία», το θέμα είναι πολύ κρίσιμο: έχουμε εκπαιδευτεί έτσι –όπως ας πούμε οι Ιάπωνες- ώστε σε περίπτωση μεγάλου σεισμού να μη θρηνήσουμε θύματα; Έχουν οι πόλεις μας αντισεισμική θωράκιση; Υπάρχει ένα σοβαρό σχέδιο «εκτάκτου ανάγκης» που να το γνωρίζει κι ο κόσμος; Ειδικά για την παλιά πόλη υπάρχει σχεδιασμός; Κάποτε υπήρχαν μεγάλες πινακίδες της άλλοτε Νομαρχίας, στις οποίες καταγράφονταν τα σημεία στα οποία έπρεπε να καταφύγουμε σε περίπτωση σεισμού. Έχουν εξαφανιστεί αυτές ή μήπως, ως είθισται, έχουν… αφανιστεί λόγω άλλων χρήσεων! Τιμωρήθηκε κανείς για τις καταστροφές τους;

 

ΓΙΝΕΤΑΙ άραγε καμιά εκπαίδευση στα σχολεία, για το πώς θα αντιδράσουν και θα ενεργήσουν ανάλογα, προσωπικό και μαθητές σε περίπτωση μεγάλου σεισμού; Σίγουρα, θα μας βεβαιώσουν όλοι οι αρμόδιοι ότι «γίνεται»! Το θέμα βέβαια δεν είναι να είμαστε έτοιμοι μόνο… θεωρητικά. Οφείλουμε να βρισκόμαστε σε εγρήγορση ανά πάσα στιγμή, διότι ο σεισμός ούτε ειδοποιεί ούτε προαναγγέλλεται. Επιπλέον, γίνεται κανένας αντισεισμικός έλεγχος από δημόσιο φορέα των κατοικιών που μένουμε;

 

Η ΚΡΗΤΗ με το να βρίσκεται στην αιχμή των δυο πλακών (Ευρώπης-Αφρικής) είναι πιο ευαίσθητη σε σεισμούς. Ακούμε δεκαετίες τώρα για πιθανό μεγάλο σεισμό στο νησί. Πρόσφατα ακόμη στο Διαδίκτυο κάποιος κυκλοφόρησε ένα fake news για δήθεν επικείμενο σεισμό στο νησί 9,5 Ρίχτερ, προκαλώντας πανικό! Όσο κι αν εκ των υστέρων διαψεύδεται κατηγορηματικά κάτι τέτοιο, όσο κι αν οι διωκτικές αρχές ηλεκτρονικού εγκλήματος βρίσκονται σε αναζήτηση της πηγής, το θέμα παραμένει: είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο ή θα αποφασίσουμε περί του… πρακτέου, όταν πια γίνει ο σεισμός; (Στ.Γ.Κ.)

 

 


Σχολιάστε