"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Μικροπολιτικά (και όχι μόνο)- Σχόλια (Χ.Ν., 25-7-17)

 

 

 

 

 

ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ)

-(βιβλίο Βαρουφάκη) Μεγάλος ντόρος γίνεται με αφορμή μερικά αποσπάσματα που είδαν το φως της δημοσιότητας, από το υπό έκδοση (τον προσεχή Σεπτέμβρη) βιβλίο του κ. Βαρουφάκη, με τίτλο «Adults in the Room». Σ’ αυτό παρουσιάζεται η κατάσταση της χώρας κατά την κρίσιμη περίοδο (μέσα Ιούλη του 2015), όπως την «κατέγραψε» ο κ. Βαρουφάκης, ο τότε υπουργός των Οικονομικών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ο κύριος διαπραγματευτής με τους Ευρωπαίου… Φαίνεται πως επικρατούσε τότε μια κατάσταση πέρα για πέρα χαοτική, διόλου «δημιουργική» και οδεύουσα με μαθηματική ακρίβεια στην «καταστροφή». Δεν υπήρχε κανένα σχέδιο και όπως λέει ο ίδιος κυβερνούσε τη χώρα μια «αδαής παρέα»! Τα όσα περιγράφει ο κ. Βαρουφάκης ενισχύονται κι από τις «θέσεις» του κ. Λαφαζάνη, που τότε (και σήμερα) επιθυμούσε, λέει, την κατάληψη (!) της ΤτΕ, την αρπαγή των 16 δισ. ευρώ αποθεματικό, τον προκαταβολικό δανεισμό από τη Ρωσία (!) και την επιστροφή στην δραχμή! Παρά τις διαψεύσεις ή τις «εξομαλύνσεις» των λεγομένων του κ. Βαρουφάκη από κυβερνητικά στελέχη, μήπως θα έπρεπε να επέμβει και κανένας εισαγγελέας για το βάσιμο ή μη όλων αυτών που βγαίνουν σήμερα στο φως και προκαλούν περαιτέρω σύγχυση σε όλους;

 

-(οδός ανθέων) Θυμάμαι στη Θεσσαλονίκη των μέσων της δεκαετίας του 1960, τότε που ήμασταν φοιτητές, πως όταν κουραζόμασταν από τη μελέτη ή γενικά τη φοιτητική ζωή, πηγαίναμε βόλτα στην προέκταση της παραλίας, μετά το Λευκό Πύργο, και «σουλατσάραμε» σε μια πανέμορφη μικρή οδό, γεμάτη αυλές με λουλούδια. Ονομαζόταν «Οδός Ανθέων» και ήταν χάρμα ιδέσθαι. Αναπνέαμε βαθιά και επιστρέφαμε! Στα Χανιά μπορεί να μην υπάρχει ανάλογη οδός, όμως, η ανακαινισμένη, χάρη στο Δήμο Χανίων, οδός Κορνάρου, εκπλήσσει κάθε μέρα τους περαστικούς: σχεδόν οι περισσότερες προσόψεις των σπιτιών έχουν ζωγραφιστεί με ποικίλα λουλούδια και ζωάκια από μια ερασιτέχνιδα ζωγράφο (φωτό, 1α και 1β).

Και αναρωτιέσαι: όταν υπάρχει το καλλιτεχνικό μεράκι μέσα σου και το πάθος να εκφράσεις την ομορφιά που έχεις μέσα σου, ποιος και για ποιο λόγο θα μπορούσε να σε σταματήσει; Η ομορφιά είναι θείο δώρο και μακάρι να την εκφράζαμε όλοι με τον τρόπο μας.

 

 

2.-DIMOS XANION-2017

-(πολιτιστικό καλοκαίρι Δήμου Χανίων). Η ομορφιά, για την οποία μιλάμε και παραπάνω εκφράζεται και στο φετινό πολύχρωμο πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων (φωτό, 2) του Δήμου Χανίων. Σε ένα 40σέλιδο τευχίδιο περιλαμβάνονται με χρονολογική σειρά όλες οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις εκ των οποίων πολλές είναι σημαντικές.

 

 

Πολύ επιτυχημένη, λοιπόν, η έκδοση, ωραία η παρουσίαση του προγράμματος και,  όπως μας προτρέπει η αντιδήμαρχος (υπεύθυνη για τα πολιτιστικά) κα Βαρβάρα Περράκη στο σημείωμά της, «Ας αφεθούμε στην ομορφιά του θεάτρου, της μουσικής, του χορού, του κινηματογράφου, της λογοτεχνίας και των εικαστικών κι ας συναντηθούμε όλοι στους ανοιχτούς χώρους του τόπου μας και της ψυχής μας». Το καλό να λέγεται…(Στ.Γ.Κ.)

 

 


Σχολιάστε