"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Κομματάρχες ή ηγέτες; (σχόλια, Χ.Ν., 13-6-17)

 

 

 

 

ΚΟΜΜΑΤΑΡΧΕΣ Ή ΗΓΕΤΕΣ;

Η ΕΠΟΧΗ μας, περισσότερο από ποτέ, χρειάζεται ηγέτες που να εμπνέουν ομόνοια, να έχουν ενόραση και τόλμη σε ό,τι αποφασίζουν. Να παραμερίζουν κομματικές ιδεοληψίες και να προτάσσουν τη συνεννόηση, αντί της σύγκρουσης.

ΠΙΟ απλά η εποχή μας έχει ανάγκη από ηγέτες που να μετατρέπουν τη βούληση των λαών σε απτή πραγματικότητα και όχι να την κρατούν ως διαρκή υπόσχεση. Οι μέχρι σήμερα ηγέτες της κρίσης στάθηκαν ανίκανοι να ανταποκριθούν στα μηνύματα των καιρών. Όλοι τους (Γ. Παπανδρέου, Αντ. Σαμαρά, Αλ. Τσίπρας) κλήθηκαν να αλλάξουν την ιστορία της χώρας, αλλάζοντας νοοτροπίες και συμπεριφορές. Στάθηκαν ανίκανοι, όχι γιατί δεν γνώριζαν τι ακριβώς έπρεπε να κάνουν, αλλά επειδή παρέμειναν δέσμιοι των κομμάτων τους και του πολιτικού κόστους. Το σημαντικότερο; Δεν είπανε να παραμερίσουν τις φιλοδοξίες και να ενωθούν για το καλό της χώρας, του συνόλου.

ΚΑΠΟΤΕ πρέπει να τελειώνουμε με τους κομματάρχες και να αναζητήσουμε μόνο τον ηγέτη που θα ενδιαφερθεί αποκλειστικά και μόνο για τη χώρα, την πατρίδα μας. Διότι, ή θα αλλάξουμε εκεί από όπου ξεκίνησε το πρόβλημα (δηλαδή το πολιτικό σύστημα) ή δεν θα τα καταφέρουμε ποτέ με τους παλιούς.

 

ΕΠΙΛΕΟΝ, αν δεν φτιάξουμε ένα οικονομικά αύταρκες, σοβαρό και ευνομούμενο  κράτος, με κυρίαρχες αρετές την αξιοκρατία, την ισονομία και τη δίκαιη φορολόγηση των πολιτών, θα είναι αδύνατο να προοδεύσουμε… (Στ.Γ.Κ.)

 

 

 

 

ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

 

-ΩΡΑΙΑ η πρωτοβουλία του Δήμου Χανίων, κάθε χρόνο να βραβεύει κήπους και μπαλκόνια. Μήπως όμως θα έπρεπε να επεκτείνει την ευαισθησία των συμπολιτών μας και στις προσόψεις των σπιτιών τους;

Σε παλαιότερο σχόλιό του ο δημοσιογράφος των «Χ.Ν.» Γ. Κώνστας είχε επισημάνει την αισθητική παρέμβαση, μετά την ανακαίνιση της οδού Κορνάρου από το Δήμο, σε μια πρόσοψη κατοικίας (φωτό, 1α). Σήμερα διαπιστώνουμε ότι το καλό γούστο στην ίδια οδό, επεκτείνεται (φωτό, 2β). Αυτό μας βάζει στον πειρασμό να υποθέσουμε πως η αισθητική καλλιέργεια των δημοτών είναι κατά πρώτον μέλημα του ίδιου του Δήμου, έπειτα των πολιτών. Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τους δημόσιους χώρους, όπως είναι οι δρόμοι, οι πλατείες, τα πάρκα. Μήπως ο Δήμος θα έπρεπε να βραβεύει και τις πιο καλαίσθητες προσόψεις σπιτιών;

 

 

 

 

 

 

 

 

-Η ΠΑΡΑΜΕΛΗΣΗ σε όλο το μεγαλείο της!

 

Βρισκόμαστε κιόλας στο καλοκαίρι, αλλά ένα φρεσκάρισμα των καθισμάτων, που θα έπρεπε ήδη να είχε γίνει, δεν έγινε. Εννοούμε τα παγκάκια δίπλα από την οικία Κούνδουρου -όπου στεγάζεται η «Φιλαρμονική του Δήμου». Για έναν που περνάει από εδώ για να βγει στο Κουμ-Καπί, σίγουρα η εικόνα (φωτό, 2) δεν είναι και πολύ κολακευτική για όλους μας. (Στ.Γ.Κ.)

 


Σχολιάστε