"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Δεν παίζονται με τίποτε!

 

 

 

 

ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ!

ΜΗ γνώτω η «αριστερά» (του ΣΥΡΙΖΑ), τι δηλώνει η «δεξιά» (των ΑΝ.ΕΛ.)! Κάπως έτσι πορευόμαστε: ιδεοληπτικές «αριστερές» δηλώσεις, αλλά και προκλητικές «δεξιές» προτάσεις…

 

O ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ των ΑΝΕΛ κ. Καμμένος Δημ., ένα golden boy που έγινε πολιτικός, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή (18/4) σχετικά με τις νέες περικοπές των συντάξεων που φέρει προς ψήφιση η Κυβέρνηση,  έφερε ως παράδειγμα το χαρτζιλίκι που δίνουν οι παππούδες στα εγγόνια, κυρίως σε αυτά που δεν έχουν εργασία. Μιλώντας με ψυχρούς οικονομίστικους όρους και αγνοώντας κυριολεκτικά μια κοινωνία που βράζει από αγανάκτηση είπε: «Όταν κόψω τη φορολογία από το 29% στο 26% δεν έχει άμεσο αντίκτυπο σε αυτόν που στο ΑΤΜ θα πάρει 40 ή 20 ευρώ λιγότερα το μήνα. Έχει όμως, διότι τα παιδιά του παππού ή οποιουδήποτε τη σύνταξη την κόβω, εάν καταφέρουμε και εξηγήσουμε στον κόσμο ότι από το να έχει τη σύνταξη ο παππούς και να του παίρνει ένα 100αρικο το μήνα ο εγγονός, να πίνει φραπέ και να παίζει τάβλι, προτιμώ να του πάρω εγώ σαν κράτος, εφόσον είμαι σοβαρό, το 100αρικο και να το κάνω εργοδοτική εισφορά, να πάω να βρω δουλειά στο παιδί για να μην πίνει φραπέ»!

 

ΤΙ δεν καταλαβαίνει ο κύριος «οικονομολόγος» μας: Ότι κανείς παππούς δεν δίνει 100 ευρώ το μήνα για χαρτζηλίκι σε κανέναν εγγονό του- κα μάλιστα να τα πίνει σε φραπέ ή να τα παίζει στο τάβλι-γιατί απλούστατα δεν περισσεύει τίποτε; Είμαστε στην Ελλάδα του 2017 και όχι στην Ελλάδα του 2000. Πώς «να καταφέρετε να εξηγήσετε στον κόσμο» τέτοιες «ανθρωπιστικές» απόψεις, κ. Καμμένε, όταν έχετε καταντήσει το κράτος όχι απλά γραφικό αλλά δραματικά τραγελαφικό με αυτά που λέτε και σκέφτεστε να κάνετε. Για ποιο «σοβαρό» κράτος μάς μιλάτε; Λέτε επίσης πως, στερώντας από τον παππού τα 100 ευρώ, θα κάνετε «εργοδοτική εισφορά» (sic) και πως θα βρείτε «δουλειά στο παιδί για να μην πίνει φραπέ»! Μα, τέτοιο «ψιλό γαζί» στα παιδιά που παραμένουν χρόνια άνεργα; Και γιατί τέτοια καταφρόνια που καταντάει σχεδόν ρατσισμός απέναντι στους παππούδες; Για ποιο λόγο έφαγαν τη ζωή τους δουλεύοντας και πληρώνοντας τις εργοδοτικές εισφορές τους; Για να μην έχουν μια αξιοπρεπή σύνταξη και ένα «σοβαρό» κράτος που να τους νοιάζεται, αντί να τους «κλέβει»;

 

ΑΠΛΗ η απορία μας: Λέγεται ότι η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πέτυχε το 2016 (αλλά και το πρώτο τρίμηνο του 2017) ένα αξιόλογο πλεόνασμα από τις άγριες αφαιμάξεις μισθών, συντάξεων και βαριάς φορολογίας. Γιατί δεν ασκείτε, κύριε Καμμένε, με αυτά τα χρήματα μια κοινωνική πολιτική απέναντι στη νέα γενιά; (Στ.Γ.Κ., stcloris@yahoo.gr)

 

 


 

 

 

 

 

ΓΑΛΛΟΕΥΡΩΠΑΪΚΑ

ΤΑ προχθεσινά εκλογικά αποτελέσματα στη Γαλλία για την προεδρία, με την ανατρεπτική παρουσία και πρώτη νίκη του μόλις 39χρονου Εμ. Μακρόν, σηματοδοτούν ταυτόχρονα την συντριπτική ήττα των κεντροδεξιών κομμάτων στη χώρα, αλλά και των κεντροαριστερών συσπειρώσεων που  καταδυνάστευσαν τη γαλλική μεταπολεμική πολιτική (η δεξιά του Ντε Γκολ (γκολιστές), οι σοσιαλιστές του Μιτεράν-και οι επίγονοί τους).

ΒΕΒΑΙΑ,ο κλονισμός της καθεστηκυίας τάξης που όλοι φοβόντουσαν στην περίπτωση που θα έβγαιναν για το δεύτερο γύρο τα ακραία κόμματα (Λεπέν-Μελανσόν) αποφεύχθηκε. Σε αντίθετη περίπτωση, θα είχαμε έναν πραγματικό «σεισμό» στην παγκόσμια πολιτική σκηνή, μετά το Brexit της Βρετανίας (Ιούνιο 2016) και την ρηξικέλευθη και άκρως λαϊκιστική εκλογή Trump στις ΗΠΑ.

 

 

ΕΤΣΙ τα πράγματα μάλλον θα κυλίσουν ομαλά στο β’ γύρο (7 του Μάη) και η Ευρώπη θα μπορέσει να ενδυναμωθεί με νέο αίμα και νέες ιδέες. Πάντως, αν και ο ευρωπαϊκός Τύπος χαιρετίζει τη νίκη του Εμανουέλ Μακρόν, ωστόσο υπάρχουν αρκετοί αρθρογράφοι που επισημαίνουν το υπαρκτό πλέον ζήτημα που προκύπτει από τη μόνιμη παρουσία της Μαρίν Λεπέν (ακροδεξιά) στη μάχη για την προεδρία της Γαλλικής Δημοκρατίας.

ΞΕΡΕΤΕ, τα όνειρα και οι προσδοκίες των λαών συνοψίζονται από τους πολιτικούς σε μονολεκτικά συνθήματα: «Αλλαγή», «Ανανέωηση», «Εμπρός» (En Marche), με το περιτύλιγμα συνήθως ενός άκρατου λαϊκισμού (ΗΠΑ). Και νικάει ο πιο πειστικός, ο πιο επίκαιρος! (Στ.Γ.Κ.)

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ

Κύριε πρόεδρε,

Ας μην εφησυχάζουμε: Ναι μεν απομακρύνεται ο κίνδυνος της πρωτοκαθεδρίας του ακροδεξιού λαϊκισμού στη Γαλλία, με την εμφανή νίκη του Μακρόν, αλλά το ότι το κόμμα «Εθνικό Μέτωπο»(F.N.) της Μαρίν Λεπέν ξεπέρασε το 20% του εκλογικού σώματος, μας ανησυχεί ιδιαίτερα. Βλέπετε, το μέλλον δεν είναι το αύριο, αλλά το… σήμερα!

ΕΡΜΟΛΑΟΣ

 

 


Σχολιάστε