"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Εικόνες της πόλης (Χανιά, Χ.Ν., 3-2-17)

 

 

 

ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ (ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ)

-Η τύχη του παλιού νοσοκομείου παραμένει και μετά την κατεδάφισή του άγνωστη! Στη θέση του κτίστηκε ένα Υγειονομικό Κέντρο αστικού Τύπου, το οποίο αν και έτοιμο προ πολλού, μένει ανενεργό, κλειστό (φωτό, 1) για πολλούς και ποικίλους λόγους. Περίπου όπως συμβαίνει και με πολλά άλλα κτίσματα. Είναι φανερό πως «δει δε χρημάτων…» και χωρίς αυτά «ουδέν εστι γενέσθαι των δεόντων». Τα δε δέοντα είναι διορισμοί και εξοπλισμός. Θα τα δούμε ποτέ;

 

-Σήμερα η γιορτή της Υπαπαντής (2/2) και το αγιορείτικο εκκλησάκι στις Μουρνιές (φωτό, 2) γιορτάζει, όπως κάθε χρόνο. Φέτος, φέρνει μαζί και μερικές ηλιόλουστες μέρες, πιθανόν τις καθυστερημένες  αλλά και πολυαναμενόμενες αλκυονίδες μέρες.

 

Μακάρι να έλθουν και «αλκυονίδες» στη ζωή μας: στα μυαλά όλων μας δηλαδή και στη δεινοπαθούσα οικονομία. (Στ.Γ.Κ.)

 

 

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ

Κύριε πρόεδρε,

 

Από ότι φαίνεται, ένα μικρό «πάρτι», λέει, έχει στηθεί στο διαδίκτυο, μετά την ανακοίνωση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκου Παππά ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην σύσταση της Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας!

 

Οπότε μου λέει σκωπτικά φίλος: «όλα τα είχε η Ψωροκώσταινα, η Διαστημική Παρουσία της έλειπε! Μα, έτσι κι αλλιώς, όλοι μας στο… διάστημα δεν ζούμε;»


Σχολιάστε