"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Νεο-λαϊκισμός και μήνυση…

 

 

 

ΝΑ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ Ο ΨΕΥΔΟ-ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ;

  • «Ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας θα δικαστεί στις 19 Ιανουαρίου ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργιος Παπανδρέου, για τις εξαγγελίες που έκανε προεκλογικά αλλά και τις οικονομικές υποσχέσεις που έδινε το 2009 ότι «λεφτά υπάρχουν»! (10-1-17)

ΘΕΩΡΟΥΜΕ επιλεκτική την υποβολή μήνυσης και κλήτευσης σε δίκη  ενός πρώην πρωθυπουργού που «άλλα έλεγε, και άλλα έπραξε» κατά τη διάρκεια της θητείας του! «Παλιά μου τέχνη…»

ΑΛΛΑ, βρέστε μου έναν «πρώην»-φυσικά και νυν- πρωθυπουργό, υπουργό ή απλό βουλευτή που να τήρησε τις προεκλογικές υποσχέσεις του! Μάλλον κανείς! Όλοι τους, ξεροντας ότι οι υποσχέσεις τους είναι «έπεα πτερόεντα», λόγια που δεν στοιχίζουν, δηλαδή, τίποτε αφού απευθύνονται σε ευκολόπιστους κι αφελείς ψηφοφόρους, δεν έταζαν (και τάζουν ακόμη) «λαγούς με πετραχείλια» προκειμένου να προσελκύσουν ψηφοφόρους; Μήπως «η ελπίδα-που-έρχεται» του ΣΥΡΙΖΑ είναι ηπιότερη από τα «λεφτά υπάρχουν»; Δε νομίζουμε, διότι ούτε «λεφτά» υπήρχαν τότε, ούτε και καμιά «ελπίδα» υπάρχει σήμερα.

ΟΜΩΣ, η συνήθεια της ψευδολογίας (και των ψευδών υποσχέσεων) των πολιτικών κρατάει από αρχαιοτάτων χρόνων.

ΣΥΜΦΩΝΑ, λοιπόν με άρθρο της ηλεκτρονικής εφημερίδας «Χάφιγκτον Ποστ» [http://www.huffingtonpost.gr, Αγγελική Κοσμοπούλου, 2-3-2015], στην Αθηναίων Πολιτεία τελικό στάδιο κρίσης αρχόντων, προκειμένου κάποιος πολίτης να αναλάβει ή να συνεχίσει να ασκεί ένα δημόσιο αξίωμα, ήταν ο απολογισμός για τα πεπραγμένα του (τα εύθυνα). Και, αν αποδεικνυόταν πως οι άρχοντες είχαν προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στην πόλη, ο Δήμος τους τιμούσε με χρυσοφορία ή στεφανηφορία, ενώ τιμητικό ψήφισμα στηνόταν σε κεντρικό σημείο της πόλης, ώστε το αποτέλεσμα να γίνει γνωστό σε όλους. Αντίθετα, εάν έρχονταν στο φως σοβαρές ατασθαλίες ή παραλείψεις, τιμωρούσε τη Βουλή στερώντας της τις τιμές. Αν προέκυπταν ατομικές ευθύνες βουλευτών, ο Δήμος καθαιρούσε από το αξίωμά τους τους ενόχους για διοικητικά αδικήματα (καταχειροτονία), ενώ κινούσε ποινικές διαδικασίες εναντίον όσων κατηγορούνταν για κατάχρηση…».

ΣΗΜΕΡΑ, κατ΄επέκταση, θα έπρεπε όλοι οι δημόσιοι άνδρες (μηδενός εξαιρουμένου) να λογοδοτούν, όχι μόνο για την καλή ή κακή διαχείρηση του δημόσιου χρήματος, αλλά και για τις… υποσχέσεις που έδωσαν προεκλογικά και δεν τήρησαν ποτέ τους. Ο Γ. Παπανδρέου είναι ένας από αυτούς, αλλά όχι ο μοναδικός!

ΚΑΙ, εδώ που τα λέμε, γιατί η ευθύνη να μη βαραίνει και εκείνον τον ψηφοφόρο που τώρα υποβάλλει… μήνυση; Κανείς δεν τον υποχρέωσε να ψηφίσει έναν (οποιοδήποτε) λαϊκιστή υποψήφιο πρωθυπουργό. Συνεπώς, μόνον ιλαρότητα και εντυπωσιασμό νομίζουμε ότι προκαλεί μια τέτοια κίνηση. (Στ.Γ.Κ.)adhm.


Σχολιάστε