"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Οι καλές ειδήσεις (Χ.Ν., 17-1-17)

 

 

 

 

ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΕΙΔΗΣΗ πέρασε απαρατήρητη, αν και είναι αρκετά σημαντική:

Πριν μερικές μέρες, ένας αγρότης, ο Μιχάλης Μπαχλιτζανάκης από την Ιεράπετρα, ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητο του σε αγροτική περιοχή,  μετά από μεγάλη βροχόπτωση, διέκρινε σε κάποιο ρέμα που επιχειρούσε να περάσει κάτι που τον εντυπωσίασε και του προκάλεσε την περιέργεια…

Να πως αφηγείται το συμβάν στη neakriti.gr (11-1-17): «Σταμάτησα το αυτοκίνητο μου στην άκρη και κατέβηκα μέσα στο ρέμα, για να δω τι είναι εκείνο το παράξενο λευκό αντικείμενο που είχε ξεχώσει το νερό της βροχής. Όταν έφτασα κοντά και είδα ότι επρόκειτο για ένα μαρμάρινο αρχαίο γλυπτό τα έχασα. Έμεινα άφωνος από την ομορφιά του και την τελειότητά του (φωτό). Κατάφερα όμως να συνέλθω γρήγορα, να επιστρέψω στο αυτοκίνητό μου και να καλέσω αμέσως την Αρχαιολογική Υπηρεσία για να το παραδώσω. Μετά από λίγη ώρα ήρθε ο αρχαιοφύλακας, και το παρέλαβε, προκειμένου να αναλάβουν τα υπόλοιπα οι υπεύθυνοι αρχαιολόγοι. Αισθάνομαι ότι έκανα το καθήκον μου. Έκανα το χρέος μου. Το παρέδωσα στην Αρχαιολογική Υπηρεσία για να συντηρηθεί και να εκτεθεί στην Αρχαιολογική Συλλογή της Ιεράπετρας».

ΠΟΣΟΙ άραγε Έλληνες τον καιρό της κρίσης θα σκεφτόντουσαν τόσο ελληνικά, τόσο πατριωτικά; Είναι παρήγορο ότι νέοι άνθρωποι (ο Μιχάλης είναι τριαντάρης), παρ΄ όλη την οικονομική πρόκληση που ασκεί ένα αρχαιολογικό εύρημα, δεν διστάζουν ούτε στιγμή να προτάξουν το συμφέρον της πατρίδας τους. Και μακάρι να είχαμε πολιτικούς ικανούς να υπηρετούν πρώτα το συμφέρον της πατρίδας κι έπειτα το δικό τους. Ελπίζουμε η Περιφέρεια να τιμήσει, όπως του πρέπει, τον νεαρό αγρότη από την Ιεράπετρα, έστω και συμβολικά… (Στ.Γ.Κ.)

 

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ

Κύριε πρόεδρε,

Το έλεγε εδώ και αιώνες ο Αριστοφάνης στους «Βατράχους» του:

«Διαλέξτε καλούς ηγέτες, αλλιώς θα ξεμείνετε με τους κακούς».

Έ, εμείς, για αιώνες τώρα, επιμένουμε στη δεύτερη επιλογή, με ελάχιστες εξαιρέσεις!

ΕΡΜΟΛΑΟΣ


Σχολιάστε