"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Προσφυγικό-2017 (Χ.Ν., 12-1-17)

 

 

 

 

ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ-2017

ΟΙ ακραίες καιρικές συνθήκες που μας «επισκέπτονται» χειμώνα καλοκαίρι, γίνονται αιτία να απογυμνωνόμαστε στον τομέα των υποδομών του κράτους. Δεν είναι η πρώτη φορά ούτε η τελευταία που σκηνές «απείρου κάλλους» εκτυλίσσονται στις μικρές οθόνες δείχνοντάς μας σε ποια κατάσταση περιέρχεται το δημόσιο, όταν πρόκειται να αντιμετωπίσει μια αιφνίδια καιρική κατάσταση (Κύμη, Σκόπελος, Αλόννησος κ.λπ).

ΑΠΟ κοντά και η τραγική κατάσταση των προσφύγων: η Κομισιόν, αν και ο Επίτροπος για το προσφυγικό είναι Έλληνας (Δ. Αβραμόπουλος) χαρακτηρίζει ανεπαρκή τα μέτρα που λαμβάνονται στα νησιωτικά –και όχι μόνο- κέντρα φιλοξενίας. Έτσι, η αρμόδια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κα Νατάσα Μπερτό, υπενθύμισε ότι η διασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών υποδοχής, καθώς και η διαχείριση των προσφυγικών κέντρων στην Ελλάδα, «είναι πρώτα απ’ όλα ευθύνη των ελληνικών αρχών». Είπε επίσης ότι η Επιτροπή παρακολουθεί στενά την κατάσταση και κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει τις ελληνικές αρχές. Ας την πιστέψουμε…

ΠΡΕΠΕΙ να το πάρουμε όμως απόφαση πως η Ε.Ε. ήδη μας έχει καταστήσει «χώρα υποδοχής» των προσφύγων, και πληρώνει γι αυτό. Τώρα, πού και πώς ξοδεύονται αυτά τα λεφτά μόνον ο Θεός και η κυβέρνηση γνωρίζουν. Καλές οι προθέσεις των εμπλεκομένω φορέων, καλός ο εθελοντισμός, καλές οι ΜΚΟ, αλλά όπως συμβαίνει αιώνες τώρα, σε τέτοιοες περιπτώσεις, τα χρήματα που ξοδεύονται από χορηγίες ή επίσημους φορείς (Ε.Ε.) είναι αδύνατο να ελεγχθούν… (Στ.Γ.Κ.)

 

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ

Κύριε πρόεδρε,

Το χαμηλό βαρομετρικό, λέει, με το όνομα «Αριάδνη» πλήττει και πάλι τη χώρα, με ακραία καιρικά φαινόμενα!

 

Μπορούσε άραγε, η Αριάδνη, να μην επισκεφθεί την Κρήτη, την πατρίδα της; Και μάλιστα επιδεικνύοντας «σφοδρότατη» αγάπη;

 

ΕΡΜΟΛΑΟΣ


Σχολιάστε