"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Επιτέλους! Μια άσπρη μέρα! (Χ.Ν., 10-1-17)

 

 

 

 

ΝΑ, ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΣΠΡΗ ΜΕΡΑ!

 

ΓΕΝΙΚΗ η ομολογίαότι μόνον ο καιρός θα μπορούσε να μας χαρίσει μια «άσπρη μέρα»! Οι πολιτικοί και το μαύρο χάλι μας μάς «χαρίζουν» μόνο γκρίζες ή κατάμαυρες μέρες.

 

ΑΠΟ τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (8/1) η αναμενόμενη κακοκαιρία με χιονόνερο και τσουχτερό κρύο στα Χανιά, το γύρισε σε χοντρές νιφάδες χιονιού, προσφέροντάς μας, μετά από αρκετά χρόνια (2004) υπέροχες εικόνες: αυτοκίνητα με ολόλευκα καπό, νιφάδες να χορεύουν στους δρόμους, μοναχικούς περιπατητές με ομπρέλα, κασκόλ και γάντια, αλλά και άλλους να κοιτάζουν την… επέλαση του χιονιά πίσω από τζαμαρίες διαμερισμάτων. Ή, κάποιους πιο τολμηρούς να είναι στα μπαλκόνια με τα παιδιά ή τα ζωάκια τους, να χαμογελούν ή να χαιρετούν!

 

ΠΡΑΓΜΑΤΙ, μέσα στα Χανιά δεν χιονίζει παρά σπάνια, κι αυτό σε «ακραίες καιρικές συνθήκες». Αλλά, κι αν χιονίσει, το χιόνι δεν κρατάει πολύ. Έπειτα, συσπειρώνονται και συντονίζονται όλοι οι περιφερειακοί και τοπικοί αρμόδιοι φορείς, ώστε να επέμβουν όπου χρειαστεί. Και επενέβησαν.

 

… ΤΙ να πούμε όμως για τις «ακραίες» κοινωνικοοικονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα εδώ και εφτά χρόνια; Αυτές παραμένουν, παρατεταμένες μάλιστα, και επιδεινώνονται αντί να διορθώνονται. Επιπλέον, διαπερνούν όλα τα νοικοκυριά πλήττοντας κυρίως τις λαϊκές μάζες (μισθωτούς και συνταξιούχους) που δεν διαθέτουν… φορείς προστασίας!

 

«ΑΣΠΡΕΣ» μέρες ας μη περιμένουμε από τους πολιτικούς μας. Εδώ που μας έφεραν, με τους δυσβάστακτους και επαυξανόμενους φόρους, τις άγριες περικοπές σε βασικά κοινωνικά αγαθά (Υγεία, Παιδεία, Ασφάλιση κ.λπ.)- για να παρουσιάζεται κάποιο δήθεν «πλεόνασμα» στους δανειστές ως «επιτυχία» (ποιος κοροίδεύει ποιον;)- ακόμη και η ελπίδα για την επόμενη μέρα κατάντησε «μαύρη»!

 

ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ είναι ότι ενώ τα “ακραία” καιρικά φαινόμενα έρχονται και παρέρχονται, η ανικανότητα των πολιτικών μας να αντιμετωπίσουν από κοινού το φαινόμενο-τσουνάμι «οικονομική κρίση» παραμένει,  για να ταλανίζει ένα ολόκληρο έθνος. Προς δόξαν του παλαιοκομματισμού! (Στ.Γ.Κ., stcloris@yahoo.gr)

 

 


Σχολιάστε