"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Πολιτικής απαξίωση (Χ.Ν., 3-1-17)

 

 

 

 

ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΝΑΙ! Την τελευταία δεκαετία τόσο η πολιτική όσο και οι εκφραστές της οι  πολιτικοί -άνδρες και γυναίκες- όλων των κομμάτων έχουν απαξιωθεί στις συνειδήσεις των λαών -όχι μόνο του ελληνικού.

 

ΑΥΤΟ συμβαίνει, επειδή παλιές «κλασικές» ιδεολογίες (δεξιά-κέντρο-αριστερά) κατέρρευσαν μπροστά στη λαίλαπα της κυρίαρχης οικονομίας.

 

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, καμιά πολιτική ιδεολογία δεν στάθηκε ικανή να αποτελέσει ανάχωμα στην επέλαση της οικονομικής κρίσης που εδώ και 7 χρόνια διαβρώνει τα πάντα στη χώρα μας, και όχι μόνο.

 

ΠΑΡ΄ΟΛΑ αυτά, σχεδόν ανά διετία γίνονται εκλογές στην Ελλάδα (για… οικονομικούς λόγους), τηρούνται μέχρι τώρα πιστά οι δημοκρατικές διαδικασίες, δοκιμάστηκαν ως κυβερνήσεις σχεδόν όλα τα κόμματα (μνημονιακά και αντιμνημονιακά), με την πολιτική να λειτουργεί «κανονικά»!

 

ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ πως, όσο κι αν έχουν απαξιωθεί τα κόμματα, στους περισσότερούς μας η πολιτική και οι πολιτικοί αποτελούν  βασικούς θεσσμούς του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Σε αυτούς εμπιστευόμαστε τις τύχες μας, μια και έχουμε έμμεση δημοκρατία,  για να διαχειριστούν το ανυπόφορο παρόν και το δυσκολότατο  μέλλον.

 

ΑΝ οι απογοητευμένοι πολίτες, αποφασίσουν να απόσχουν από τη δημοκρατική διαδικασία της εκλογής νέων αντιπροσώπων στη Βουλή, είναι δυνατόν να οδηγηθούμε ως χώρα στην ανάδειξη διαφόρων επικίνδυνων “σωτήρων” που θα ξεφυτρώσουν δήθεν ως «εντεταλμένοι» του λαού υφαρπάζοντας την εξουσία. Αλλά, η χώρα δεν έχει ανάγκη από άλλους σωτήρες «δικτάτορες» οποιασδήποτε απόχρωσης, οι οποίοι  επενδύουν στην ανασφάλεια, την οργή και την απογοήτευση, για να κυβερνήσουν. (Στ.Γ.Κ.)

 

 

ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ (φωτό, λογότυπο ΔΟΔ)

 

ΣΥΜΦΩΝΑ με τη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (IFJ), συνολικά 93 δημοσιογράφοι σκοτώθηκαν το 2016 σε όλο τον κόσμο, κατά την εκτέλεση του επαγγέλματός τους. Οι θάνατοι προκλήθηκαν, άλλοι με στοχευμένα (!) κι άλλοι από διασταυρούμενα πυρά. Σημειώθηκαν δε σε 23 χώρες της Αφρικής, της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού, της Βόρειας και της Νότιας Αμερικής, της Ευρώπης και των περιφερειών της Μέσης Ανατολής/αραβικού κόσμου.

 

Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ επιπρόσθετα σημειώνει το θάνατο 20 Βραζιλιάνων δημοσιογράφων σε συντριβή αεροπλάνου που πετούσε πάνω από τη Μεντεγίν της Κολομβίας καθώς και εκείνο των 9 Ρώσων δημοσιογράφων σε αεροπορική συντριβή κοντά στο ρωσικό θέρετρο Σότσι… Η International Federation of Journalists (IFJ)(=Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων)είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο οργάνωση επαγγελματιών δημοσιογράφων (1926). Σήμερα εκπροσωπεί 600.000 μέλη σε 140 χώρες και εργάζεται για την προώθηση της ελευθερίας του Τύπου.

 

ΕΤΣΙ, το τίμημα για την αποκάλυψη και προβολή της αλήθειας ή της  διαφθοράς στον κόσμο, των καταχρήσεων, του μαύρου χρήματος και των άδικων πολέμων, κάθε χρόνο είναι ακριβό σε νεκρούς! Η αλήθεια και η αποκάλυψη δεν άρεσαν ποτέ στους ισχυρούς αυτού του κόσμου. Σήμερα περισσότερο που η πολιτική έχει υποχωρήσει έναντι της παγκόσμιας οικονομίας που συγκεντρώνεται ολοένα και σε λιγότερα χέρια. (Στ.Γ.Κ.)

 

ΠΑΛΑΙΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ

ΔΕΝ «παίζονται» με τίποτε! Μοναδική τους έγνοια οι κάλπες, λες και όλα τα άλλα πάνε καλά στη χώρα της «φαιδράς πορτοκαλέας»! Μιλάμε για τη Ν.Δ. του Κ. Μητσοτάκη που, εδώ και καιρό, έχει κάνει λάβαρο και «ρεφρέν» των δηλώσεών της τις εκλογές.

ΔΙΑΤΗΡΕΙ μάλιστα επί τούτου ένα προεκλογικό κλίμα, ανεξάρτητα του ότι αυτές νόμιμα πρέπει να διεξαχθούν το 2019. Αλλά, εδώ και 7 χρόνια, δεν είμαστε συνεχώς σε προεκλογική περίοδο, αφού σχεδόν ανά διετία έχουμε και νέα κυβέρνηση;

ΚΑΝΕΙΣ δεν σκέφτεται το λαό που στενάζει από βαρείς φόρους, ανεργία, ανασφάλεια, απαιδευσία.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, οι επιτελείς του κόμματος της Ν.Δ. (αλλά και κάθε αντιπολίτευσης), θέτουν ως στόχο τις εκλογές θεωρώντας πάντα πως «οι υπάρχουσες συνθήκες πολιτικής ρευστότητας» (που αναδεικνύονται από δημοσκοπήσεις) ευνοούν τη Ν.Δ. στο να ζητάει συνεχώς εκλογές! Από την άλλη, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μάλλον δείχνει σημάδια κόπωσης στην αντιμετώπιση καθημερινών ζητημάτων, έστω κι αν έκανε τη μεγάλη «χειρονομία» να… δώσει ένα εφάπαξ βοήθημα σε μερίδα χαμηλοσυνταξιούχων!

ΤΟ ΠΙΟ περίεργο είναι ότι η Ν.Δ. επιμένει όχι μόνο σε εκλογές, αλλά και στην αυτοδυναμία! Όπως ακριβώς την ήθελε κι ο κ. Τσίπρας όσο ήταν στην αντιπολίτευση. Αλλά, με το λαό σε τόσο δεινή θέση, για ποια αυτοδυναμία μιλάμε και από πού θα προκύψει αυτή; Ποιους θα πείσει η δεξιά να την ψηφίσουν;

ΚΑΝΕΙΣ τους δεν σκέφτεται το παράδειγμα της Κύπρου: εκεί ενώθηκαν όλες οι παρατάξεις μπροστά στον κίνδυνο της εφαρμογής πολλών μνημονίων (όπως στην Ελλάδα) και «σμπρώξανε» όλοι μαζί την υπόθεση της «εξόδου» από την κρίση. Το καταφέρανε μέσα σε 3 χρόνια!

ΕΜΕΙΣ, με το να ζητάει κάθε αντιπολίτευση «νέες» εκλογές-θαρρείς και δεν δοκιμάσαμε τη Ν.Δ. του Σαμαρά!- θα περάσουμε πολλά χρόνια ακόμη στη μιζέρια, την κρίση, την φτώχεια και την ανικανότητά μας να θέσουμε, έστω μια φορά, πρώτα το συμφέρον της χώρας κι έπειτα το κομματικό! (Στ.Γ.Κ.)


Σχολιάστε