"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Νέα Κεντροαριστερά; (Χ.Ν., 14-12-16)

 

 

 

Νέα Κεντροαριστερά

Δεν είναι άσχημο να υπάρχει κινητικότητα στην πολιτική. Κι αυτό γίνεται σήμερα ειδικά στον χώρο του άλλοτε μεγάλου Κέντρου που κάλυπτε το κενό ανάμεσα στην Αριστερά και τη Δεξιά. Θα θυμAστε τον λεγόμενο “Τρίτο Δρόμο” που προσπάθησε ανεπιτυχώς να εισάγει στα ελληνικά πράγματα ο Α. Παπανδρέου. Α

λλά, άλλο η ακαδημαϊκή θεωρία και άλλο η σκληρή πραγματικότητα. Σήμερα, δυστυχώς, όλα είναι οικονομία και μάλιστα επιβαλλόμενη έξωθεν. Η “τανάλια” της τρόικα, όποτε θέλει μας σφίγγει κι όποτε το κρίνει αυτή χαλαρώνει. Τι το καινοYργιο, λοιπόν, θα μπορούσε να φέρει μια νέα “Κεντροαριστερά Παράταξη” (χρησιμοποιώντας παλιά υλικά), όταν όλες οι δυνατότητές της έχουν ήδη δοκιμασθεί, και επί δεκαετίες, μετά την Μεταπολίτευση με παταγώδη αποτυχία; ΣIγουρα ο κόσμος αθεράπευτα αισιόδοξος, ελπίζει πάντα πως κάποτε θα φανούν οι άξιοι πολιτικοί που θα σώσουν τη χώρα από την πλήρη καταστροφή.

Οχι όμως από μια μόνο παράταξη.

 

ΟΙ ΚΑΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η είδηση λέει πως του χρόνου το “Μουσείο Τυπογραφίας” των Γ. και Ε. Γαρεδάκη (Χανιά) θα αποτελέσει, για ένα τριήμερο, το κέντρο της Ευρώπης στο είδος του: το συνέδριο του Συνδέσμου Ευρωπαϊκών Μουσείων Τυπογραφίας (AEPΜ) θα πραγματοποιηθεί στο εδώ Μουσείο Τυπογραφίας, στις 11-12 και 13 του Μάη.

Το θέμα της συνάντησης είναι ενδιαφέρον: “Γράφοντας Ιστορία: Συλλογές, συλλέκτες και ο πολιτιστικός ρόλος των Μουσείων Τυπογραφίας”. Ποιος είναι ο στόχος του συνεδρίου; Η διάσωση της γνώσης και της τεχνογνωσίας, η ανταλλαγή ιδεών και προτάσεων και εμπειριών σχετικά με την τέχνη της Τυπογραφίας.

Αλλο ένα ταξίδι, δηλαδή, στον υπέροχο κόσμο των τυπογραφικών στοιχείων, της γοητείας τους αλλά και του ρόλου τους στη διαμόρφωση (μέσω της γνώσης και της εν γένει παιδείας) του εξανθρωπισμού μας…


Σχολιάστε