"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Φταίνε οι άλλοι!

 

 

 

 

ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΑΛΛΟΙ!

ΤΟ ΣΥΝΗΘΕΣ μοτίβο των πολιτικών μας, κάθε κομματικής προέλευσης και απόχρωσης, είναι ότι για την αποτυχία της πραγματοποίησης του προεκλογικού τους προγράμματος φταίνε πάντα οι άλλοι. Κι εμείς αφελεώς τους πιστεύουμε, αφού τους ξαναψηφίζουμε!

ΟΙ «ΑΛΛΟΙ» είναι η αντιπολίτευση, οι συνδικαλιστές, η Ε.Ε. (πιο παλιά οι ΗΠΑ), το κατά Τσίπρα τρίπτυχο της διαπλοκής, οι «κακοί γείτονες», «ο στρατηγός άνεμος», το αδίστακτο κεφάλαιο, οι στυγνοί «δανειστές», οι κακές συγκυρίες, γενικά όλο το σύμπαν εκτός από εμάς!

ΠΟΤΕ δεν φταίνε οι ίδιοι οι πολιτικοί-ούτε φυσικά οι ψηφοφόροι τους-, με τις άστοχες επιλογές προσώπων σε υπουργικές ή άλλες θέσεις-κλειδιά, με τις παράταιρες συγκρούσεις με θεσμούς που αποβλέπουν στο θεαθήναι, με το ανευθυνοϋπεύθυνό τους κ.λπ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, η πολιτική στην Ελλάδα, ιδιαίτερα η μεταπολιτευτική, στηρίχθηκε (και στηρίζεται, περισσότερο σήμερα) στο δόγμα: οι μεν κυβερνώντες να αφήνουν πάντα «άδεια ταμεία», οι δε αντιπολιτευόμενοι να παραλαμβάνουν πάντα «καμμένη γη»!

ΕΤΣΙ, δεν μας εκπλήσσει που και o κ. Κατρούγκαλος, μετά τα όσα έλεγε περί του ότι ουδεμία μείωση συντάξεων θα γίνει, όπου να΄ ναι, με όσα πια βλέπουμε στα βιβλιάριά μας, θα ισχυρίζεται κυνικά πως για όλα φταίνε οι  Ευρωπαίοι! Και σίγουρα θα γίνει πιστευτός, άσχετα με το τί ο ίδιος έχει υπογράψει στο τρίτο μνημόνιο, χωρίς να τολμά να το ομολογήσει!

 

ΤΕΛΙΚΑ, ο κόσμος γύρω μας βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση περί του ακριβώς συμβαίνει με την οικονομία: οι ιθύνοντες συμφωνούν, υπογράφουν μέτρα και μνημόνια, λένε ότι «διαπραγματεύονται». Όλα όμως κατατείνουν μάλλον στο να μας κάνουν ολοένα και περισσότερο το βίο αβίωτο, ώστε κάποια μέρα να μας δηλώσουν έτσι απλά ότι ξέρετε για το συνολικό κατάντημά μας, ακόμη και για ένα πιθανό Grexit, θα φταίει –ποιος άλλος;- η Ε.Ε. Φυσικά και «μενουμεευρωπαίοι»! Να είναι άραγε αυτή η τακτική ο νέος τρόπος για «λαϊκή εξέγερση», «αριστεροδεξιάς» έμπνευσης και κοπής;  (Στ.Γ.Κ., stcloris@yahoo.gr)

 

 

ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ!

 

ΜΕ ΤΑ ΤΟΣΑ που μας συμβαίνουν, γιατί όχι κι αυτό; Έρευνες αποδεικνύουν ότι έχουμε μετάλλαξη στη μορφή του εγκλήματος: σήμερα η εγκληματικότητα έχει στραφεί σε βάρος του απλού πολίτη, στο δρόμο ή μέσα στο σπίτι του! Όχι πια, όπως παλαιότερα, που «χτυπούσε» τράπεζες ή καλά φυλασσόμενους χώρους. Ειδικότερα, σύμφωνα με πρόσφατες αστυνομικές έρευνες, σε σύγκριση με το Α’ εξάμηνο του 2015, καταγράφονται λιγότερες ληστείες σε Τράπεζες, σε πρακτορεία του Ο.Π.Α.Π. και καταστήματα, ενώ περισσότερες καταγράφονται σε ΕΛ.ΤΑ., αρπαγές τσαντών, σούπερ μάρκετ, καταστήματα ψιλικών, πρατήρια υγρών καυσίμων, οικίες και ταξί. Πρώτος στόχος βέβαια παραμένουν οι μεγάλες ηλικίες: συνταξιούχοι και μεμονωμένα άτομα που γρονθοκοπούνται ή φονεύονται για λίγα ευρώ.. «Πρόοδος» κι αυτή, βλέπετε, ναι, αλλά επί τα χείρω! (Στ.Γ.Κ.)

 

ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΠΡΟΧΘΕΣ (11/10) η πόλη των Χανιών, σαν άλλη μια φιλάρεσκη γάτα που καθαρίζεται μόλις ξυπνήσει, έκανε την πρωινή τους τουαλέτα. Τουλάχιστον στο κέντρο της από όπου και οι φωτογραφίες (1 και 2):

 

- ο Δημοτικός Κήπος, ένας από τους σημαντικότερους πνεύμονες της πόλης μας, ήδη όπως φαίνεται, έχει καλοκαθαρισθεί από φύλλα, ενώ και το απλωμένο λάστιχο φανερώνει ότι το πότισμα μεμονωμένων δέντρων ή φυτών έχει τελειώσει.

 

-Στη δεύτερη φωτογραφία το μηχάνημα καθαρισμού των πεζοδρομίων από «λεκέδες» (μαστίχες ή πατημένους καρπούς δέντρων) συντελείται με επιμέλεια. Νερό και επιτόπιο μηχανικό τρίψιμο ξαναφέρνουν το πεζοδρόμιο στην προηγούμενη μορφή του…

 

Το καλό, λοιπόν, να λέγεται! Αλλά ευχόμαστε να πολλαπλασιάζεται όσο το δυνατόν περισσότερο. Και όχι μόνο στο κέντρο της πόλης. (Στ.Γ.Κ.)


Σχολιάστε