"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Sex-ypnia (sex avec un partenaire qui dort!)

 

 

ΣΕΞ-ΥΠΝΙΑ

[ΟΙ φαντασιώσεις στο σεξ, όταν βέβαια αυτό είναι σε ανεπάρκεια είτε από συστολή ή άλλη «παρενέργεια» δική μας,  αποτελούν το υποκατάστατό του. Μια φαντασίωση στο σεξ είναι σύνηθες φαινόμενο ακόμη και μεταξύ παντρεμένων! Φαντασιώνομαι σημαίνει ότι ζω μια εικονική πραγματικότητα, που τη φτιάχνει το μυαλό μου. Και την αναπαράγει με την εικόνα και την ακοή. Ενεργοποιεί τις βασικές αισθήσεις-όραση, αφή και ακοή-και αφήνει τον εαυτό του να δράσει σαν να… συμβαίνει η σκηνή στην πραγματικότητα.

ΑΥΤΟ γίνεται,  όταν ένα άτομο είναι «κατά μόνας» και δεν διατρέχει τον κίνδυνο να φωραθή … Να, όμως που υπάρχουν πολλά σεξο-περίεργα στον κόσμο, τα οποία και πολλαπλασιάζονται με την κρίση. Αυτή είναι που τη δίνει κατακούτελα στους ανθρώπους!]

 

ΣΕΞ-ΥΠΝΙΑ

Σύμφωνα με παλαιότερη είδηση (από medlook):

«Η σεξυπνία είναι συμπεριφορά κατά την οποία το άτομο κάνει σεξ σε ένα άλλο άτομο ενώ κοιμάται! Όταν ξυπνήσει δεν θυμάται  τι έχει κάνει. Η σεξυπνία είναι μια μορφή υπνοβασίας. Η υπνοβασία ανήκει στις παραϋπνίες. Οι παραϋπνίες είναι διαταραχές του ύπνου στις οποίες το άτομο παρουσιάζει ακούσιες συμπεριφορές όταν κοιμάται, δηλαδή κάνει πράγματα όταν κοιμάται χωρίς να το θέλει.  Στη σεξυπνία το άτομο παρουσιάζει σεξουαλική διέγερση, με στύση και οργασμό. Εμπλέκεται σε σεξουαλικές πράξεις ενώ κοιμάται! Εάν το άτομο το οποίο υπόκειται στις εν λόγω ενέργειες δεν αποδέχεται και τις εκλάβει ως επίθεση τότε το θέμα προσλαμβάνει διαστάσεις βιασμού. Υπήρξαν περιπτώσεις βιασμού όπου ο κατηγορούμενος παρουσίασε ως υπεράσπιση τη διαταραχή της σεξυπνίας. Αντίθετα εάν πρόκειται για σύζυγο ή ερωτικό σύντροφο που έχει σχέση αγάπης με το πάσχον άτομο και δεν θέλει να δώσει συνέχεια, πιθανόν να το ενημερώνει και να συζητά μαζί του τρόπους αντιμετώπισης της διαταραχής. Ο τρόπος με τον οποίο βιώνει τη σεξυπνία το άτομο που βρίσκεται στο ίδιο κρεβάτι με τον πάσχοντα ποικίλει. Υπάρχουν περιπτώσεις ατόμων που δεν ενοχλούνται ή το απολαμβάνουν. Αναφέρονται όμως και δυσάρεστες ή βίαιες περιπτώσεις. Το πρόβλημα θεωρείτο μέχρι πρόσφατα σπάνιο. Όμως πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι η σεξυπνία δεν είναι τόσο σπάνια αλλά είναι δύσκολο να εκτιμηθεί πόσοι άνθρωποι επηρεάζονται. Ο λόγος είναι διότι άτομα που υποφέρουν από σεξυπνία ντρέπονται να το πουν ή να ζητήσουν βοήθεια για να το αντιμετωπίσουν. Πιθανόν να το μαθαίνουν διότι το ταίρι τους που μπορεί να είναι η ή ο σύζυγος ή άλλος ερωτικός σύντροφος να τους το έχει πει.

Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες από τον Καναδά, παρουσιάζουν σεξυπνία σχεδόν 8% των ατόμων που παρακολουθούνται για διαταραχές ύπνου σε κέντρα ιατρικής του ύπνου. Μεταξύ των ανδρών το ποσοστό αυτών με σεξυπνία ανέρχεται στο 11% ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στις γυναίκες είναι 4%. Φαίνεται ότι η σεξυπνία είναι σημαντικά συχνότερη στους άνδρες. Η συχνότητα είναι σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερη από ότι στις γυναίκες. Ωστόσο τα στοιχεία αυτά πιθανόν να μην είναι αντιπροσωπευτικά του τι συμβαίνει στο γενικό πληθυσμό. Πράγματι δεν υπάρχουν ακόμη έρευνες που εξέτασαν τη συχνότητα της πάθησης στο γενικό πληθυσμό αλλά μόνο σε ασθενείς με διαταραχές ύπνου που τύγχαναν παρακολούθησης και διερεύνησης σε εξειδικευμένα κέντρα ύπνου. Αναφέρεται ότι η σεξυπνία εκδηλώνεται συχνότερα όταν το άτομο που την παρουσιάζει είναι υπό την επήρεια αλκοόλ ή υπνωτικών φαρμάκων. Ωστόσο δεν υπάρχουν επακριβή στοιχεία για τη συχνότητα, δημογραφικά χαρακτηριστικά και την παθογένεια της σεξυπνίας». (για την αντιγραφή Στ.Γ.Κ.)


Σχολιάστε