"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Η παραπλάνηση (σχόλια, Χ.Ν., 26-5-16)

 

 

 

 

 

Η ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ

1.-ΜΙΑ από τις «αρετές» των πολιτικών είναι η παραπλάνηση του κοινού, όταν πρόκειται να ψηφίσουν οικονομικά ή άλλα αντιλαϊκά μέτρα.

 

ΟΛΑ γίνονται (υποτίθεται) για «το καλό του λαού»! Και γι αυτό πρέπει να πεισθεί αυτός. Ο δε μόνος τρόπος είναι η παρερμηνεία λέξεων και πραγματικότητας.

 

ΕΝ ΠΑΣΗ περιπτώσει, οι «αριστερές σχολές προπαγάνδας» ήταν και παραμένουν ικανότερες επί του θέματος από ό,τι οι των άλλων ιδεολογιών. Παράδειγμα; Ένα καθεστώς όπως αυτό που επικράτησε στο άλλοτε «Ανατολικό Μπλοκ» (Ένωση Σοβιετικών Σοσιαλιστικών Δημοκρατιών, 1917-1989) δεν θα μπορούσε να διαρκέσει τόσα χρόνια, αν δεν είχε οργανώσει την εσωτερική του προπαγάνδα σε ύψιστο βαθμό.

 

ΩΣΠΟΥ ήλθαν οικονομικές κρίσεις, έπειτα η δορυφορική τηλεόραση και το διαδίκτυο: οπότε και η ενημέρωση του κοινού δεν θα μπορούσε να παραμένει εσαεί ελεγχόμενη ή μονολιθική.

 

2.-ΣΤΗ ΧΩΡΑ μας, με μια μέχρι τώρα ικανοποιητική δημοκρατία (έστω και κατ΄ευφημισμόν) η προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης από τους πολιτικούς, δεν βασίζεται μεν σε θεωρητικούς τύπου «Γεωργαλάς» (ο θεωρητικός της χούντας των συνταγματαρχών), αλλά στην πάση θυσία διαστρέβλωση της πραγματικής σημασίας ενός πολιτικού γεγονότος ή μιας αντιλαϊκής κυβερνητικής νομοθετικής πράξης.

 

ΓΙΑ παράδειγμα, με το Φορολογικό και το Ασφαλιστικό που ψήφισαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. (8/5)  ουσιαστικά συρρικνώνεται αφόρητα το εισόδημα όλων ημών. Οι  άμεσοι, πιο πολύ οι έμμεσοι φόροι διαχέονται παντού. Ειδικά οι τελευταίοι επιβαρύνουν τους πιο φτωχούς, αφού, ας πούμε ο ΦΠΑ που φορτώνεται σε όλους δεν κάνει διαχωρισμό εισοδήματος.

 

ΕΤΣΙ έχουμε –ή θα έχουμε- αύξηση φόρων σε τσιγάρα, μπίρα,  καφέ,  συνδρομητική τηλεόραση,  καύσιμα, σταθερή τηλεφωνία και διαδίκτυο, αυτοκίνητα, ακόμη και στον Εν.Φ.Ι.Α. κάτι  που επηρεάζει τους πάντες.

 

ΟΜΩΣ, η κυβέρνηση επιμένει μάλλον απευθυνόμενη σε «κάφρους» να υποστηρίζει ότι ο πολύς κόσμος…  δεν θα επιβαρυνθεί, και ότι μόνον οι πλούσιοι θα πληρώσουν!

 

ΜΑ σε ποιους τα λένε;

 

ΑΛΛΑ, κυνισμός και παραπλάνηση των ψηφοφόρων ανέκαθεν αποτελούσαν τα δεκανίκια ηγετίσκων και όχι αξιόλογων ηγετών. (Στ.Γ.Κ., stcloris@yahoo.gr)

 

 

 

Ο «ΕΚΔΗΜΟΚΡΑΤΙΣΜΟΣ» ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

ΟΠΟΥ κυριαρχεί η άκρα δεξιά έχουμε συρρίκνωση της ελεύθερης έκφρασης: Με προφανή μάλλον μελλοντικό στόχο την πλήρη κατάργησή της.

 

ΕΤΣΙ, σύμφωνα με τις πληροφορίες (22/5), «Στην ποινικοποίηση οποιασδήποτε αναφοράς στον Κομμουνισμό και οτιδήποτε σχετίζεται με αυτόν τον όρο προχωρά με νόμο η κυβέρνηση της Πολωνίας». Συγκεκριμένα, ο δεξιός πρόεδρος της χώρας, Αντρέι Ντούντα, υπέγραψε πρόσφατα νόμο που απαγορεύει κάθε αναφορά σε δρόμους, δημόσια κτίρια και χώρους. Στόχος; Να μη διαδίδεται μέσω ονομασιών ο κομμουνισμός ή οποιοδήποτε άλλο ολοκληρωτικό καθεστώς!

 

ΠΙΟ συγκεκριμένα, στην ερμηνευτική εγκύκλιο του κυβερνώντος πολωνικού κόμματος τονίζεται ότι οι ονομασίες σε κτίρια, δρόμους, οδούς, πλατείες, γέφυρες «δεν μπορούν να τιμούν ανθρώπους, οργανώσεις, γεγονότα και ημερομηνίες που συμβολίζουν τον κομμουνισμό ή οποιαδήποτε άλλο ολοκληρωτικό καθεστώς…». Μάλιστα, δίδεται λέει στις τοπικές αρχές προθεσμία ενός έτους προκειμένου να αφαιρέσουν (!) από τους δημόσιους χώρους όλα τα σύμβολα που τιμούν «το απολυταρχικό και μη κυρίαρχο καθεστώς». Σε περίπτωση δε μη έγκαιρης συμμόρφωσης με τις νέες διατάξεις, η κυβέρνηση θα επιβάλει μια νέα προσωρινή ονομασία για να αντικαταστήσει εκείνη που χαρακτηρίζει η ίδια ανεπιθύμητη.

 

Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι η Πολωνία είναι μια από τις πλέον μαρτυρικές χώρες της Ευρώπης, στην οποία ο κομμουνισμός (το επιβληθέν δια της βίας κυρίαρχο μεταπολεμικό πολιτικό σύστημα σ΄αυτήν, 1944–1989), άφησε ερείπια και πολλούς νεκρούς. [Σκεφθείτε μόνο την αντικαθεστωτική πολωνική εξέγερση στις αρχές της δεκαετίας του 1950, αλλά και τη Solidarité (=Αλληλεγγύη) του Λεχ Βαλέσα με τους μακροχρόνιους συνδικαλιστικούς και όχι μόνο αγώνες εναντίον του κομμουνιστικού καθεστώτος. Αλλά σκεφθείτε και την καθοριστική έμμεση συμπαράσταση της Ευρώπης και του Βατικανού!].

 

… ΠΑΡΟΜΟΙΟΙ νόμοι που απαγορεύουν αναφορές υπέρ του κομμουνισμού έχουν ψηφισθεί και σε άλλες πρώην σοβιετικές χώρες της Ευρώπης (Ουγγαρία, Μολδαβία, Ουκρανία). Σε ορισμένες μάλιστα έχουν απαγορευθεί και τα κομμουνιστικά κόμματα!

 

ΟΤΑΝ η πολιτική φτάνει στα άκρα, μόνο δυσάρεστα  περιμένουν τους λαούς…(Στ.Γ.Κ.) ()

 

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ

 

Κύριε πρόεδρε,

 

Είρωνεύτηκε η κα Φώφη Γεννηματά (στο ράδιο Θεσσαλονίκη, 24/5) επιτιθέμενη κατά της «ρεαλιστικής» πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Τσίπρα, λέγοντας ότι αυτός «ξεκίνησε βάζοντας το καπέλο του Τσάβες και κατέληξε με την περούκα της Θάτσερ…»

Ναι, αλλά και το ΠΑΣΟΚ δεν ξεκίνησε με την «Αλλαγή» του Ανδρέα, για να καταλήξει στο «Λεφτά υπάρχουν!» του Γιώργου Παπανδρέου;

Η εξουσία είναι γλυκιά για όλους, και όποιος την κατακτήσει πολλές… περούκες βάζει για να τη διατηρήσει.

Ή μήπως όχι;

 

ΕΡΜΟΛΑΟΣ


Σχολιάστε