"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Σχόλια (X.N., 10-5-16)

 

 

 

 

ΑΝΥΠΟΦΟΡΕΣ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΕΣ

 

ΚΑΙ ΜΕΤΑ την τελευταία ψηφοφορία (ασφαλιστικό, 8-5-16, με 153 ψήφους υπέρ) αποδεικνύεται ότι το πολιτικό μας σύστημα βρίσκεται σε βαθύ λήθαργο, ή έχει πάθει ανοσία μπροστά στα πάθη του λαού. Που όμως δυστυχώς, το ξαναψηφίζει!

 

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ, ως επί το πλείστον παραμένουν, μετά από 6 χρόνια άγριων μέτρων, ανεύθυνοι, ανίκανοι, να ομονοήσουν επιτέλους όλοι (ειδικά οι ακραίες παρατάξεις) μπροστά στην πλήρη καταστροφή. Η εγωπάθεια, η παλαιολιθικότητα απόψεων, ο φόβος της απώλειας της εξουσίας, η ηττοπάθεια, το πολιτικό κόστος ή η διαρροή βουλευτών, αποτελούν τους ανασχετικούς παράγοντες για μια δυναμική έξοδο από την κρίση.

 

ΑΚΟΜΗ και με «αριστερές» κυβερνήσεις τίποτε, μα τίποτε δεν αλλάζει σ’ αυτόν τον τόπο. Το αντίθετο…

 

ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ πως, κάθε φορά που μας προκύπτει μια νέα κυβέρνηση, η αποτυχία της προηγούμενης να επιλύσει το πρόβλημα της κρίσης, θα της έχει μάθει τι να αποφύγει. Αντ΄ αυτού τώρα έχουμε πάλι νέα μνημόνια (κανονικά ή στην «κάβα» με μέτρα «κόφτες») και πάντα διχασμένη την κοινωνία.

 

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ο οποιοσδήποτε επίδοξος κομματάρχης μόλις αναρριχηθεί στην κυβέρνηση, ξεχνά όλα όσα έλεγε «χθες». Κι αυτό που τον ενδιαφέρει μόνο πια είναι η πάση θυσία -ακόμη και με την καταστροφή της χώρας- διατήρησή του στην εξουσία.

 

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ τί έλεγαν προεκλογικά οι Γ.Α. Παπανδρέου, Σαμαράς και Τσίπρας και τι έπραξαν.

 

Η ΕΞΟΥΣΙΑ είναι γλυκιά και μεταμορφώνει σε μια νύχτα σαν άλλη Κίρκη τους πολιτικούς, με το μαγικό της ραβδάκι. Πάνε περίπατο πομπώδεις ιδεολογίες, βαρύγδουπες υποσχέσεις (Θεσσαλονίκη), αξιοπρέπειες, συμπεριφορές…

 

ΒΛΕΠΕΤΕ, οι παθογένειες του ελληνικού πολιτικού συστήματος- το οποίο τις μετέφερε και στην ελληνική μεταπολιτευτική κοινωνία-, θεριεύουν αντί να μειώνονται με το χρόνο: είτε κυβερνά κανείς είτε βρίσκεται στην αντιπολίτευση.

 

ΚΑΙ ΟΥΤΕ κανείς αναρωτιέται από όλους αυτούς τί έπραξαν οι Κύπριοι, οι Πορτογάλοι ή οι Ιρλανδοί και «ξέφυγαν» από τις δαγκάνες των μνημονίων. Αλλά εκείνοι έθεσαν μόνο μια προτεραιότητα ως σκοπό τους: το συμφέρον και τη σωτηρία της πατρίδας τους. Τίποτε άλλο.. (Στ.Γ.Κ., stcloris@yahoo.gr))

 

ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ

  • “Σε κατάληψη των κεντρικών γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλατεία Κουμουνδούρου, προχώρησαν το πρωί του Σαββάτου (07/05/2016) περίπου δέκα αστυνομικοί, διαμαρτυρόμενοι για το Ασφαλιστικό”.

 

[Και γιατί να παραξενευόμαστε; Mα, ποιοι ήταν οι πρώτοι διδάξαντες των καταλήψεων; Δεν ήταν οι οπαδοί των σημερινών κυβερνώντων; Ακόμη και τώρα υποστηρίζεται από «αριστερούς» υπουργούς (Ν.Φίλης κ.ά.) η «νομιμότητα» των καταλήψεων. Ας πούμε των σχολείων. Σ΄αυτά, με τις τροποποιήσεις που επέφερε πρόσφατα ο ΣΥΡΙΖΑ, εφεξής μπορεί να κάνει κατάληψη ο οιοσδήποτε και οποτεδήποτε. Ατιμωρητί! Χωρίς καμιά συνέπεια δηλαδή, υπάρχουν, δεν υπάρχουν ζημιές ή καταστροφές αφού καταργείται ο ν. 2811 του 2000! Όσο για τη δήλωση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την κατάληψη των ένστολων, ότι "η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων μέσα σε γραφεία αριστερού κόμματος παραπέμπει σε άλλες εποχές, που η δημοκρατία έχει αφήσει πίσω της", καλό θα ήταν ανάλογη δήλωση να είχε βγει και πριν από χρόνια, τότε που κάποιοι μπαχαλάκηδες «έχτιζαν» πρυτάνεις στα γραφεία τους και δεν διαμαρτυρόταν κανείς από τους τωρινούς «διαμαρτυρόμενους».]

  • «Παντού απ’ άκρου εις άκρον της Ελλάδας ξεχειλίζει η οργή και η αγανάκτηση ενάντια στα αντιασφαλιστικά και φοροεπιδρομικά εξαμβλώματα. Βλέπω, ήδη, από μακριά να έρχονται τα ελικόπτερα αλλά δεν ξέρω πόσοι και ποιοι από τους μνημονιακούς πολιτικούς αρχιεγκληματίες θα προλάβουν να μπουν», τόνισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας κ. Λαφαζάνης, κατά τη συμμετοχή του στις χθεσινές κινητοποιήσεις των συνδικάτων (7-5-16).

 

[Ο λαϊκισμός στην πιο ακραία του μορφή από ανθρώπους των οποίων η μόνη επιδίωξη ήταν και είναι η πραγμάτωση μιας συγκεχυμένης ιδεολογίας/ιδεοληψίας που μας έβαλε στην περιπέτεια του θέρους του 2015. Όσο για το...όραμα των ελικοπτέρων, παρόμοια δεν «έβλεπαν» και επί Παπανδρέου και επί Σαμαρά και επί Λ. Παπαδήμου; Μήπως θα πρέπει να σοβαρευτούμε, επιτέλους να...προσγειωθούμε και όλοι μαζί, πολιτικοί και λαός, να φροντίσουμε να σώσουμε αυτή την έρημη χώρα;] (Στ.Γ.Κ.)
ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ

Κύριε πρόεδρε,

«Κανείς δεν σας πιστεύει πλέον. Ούτε στην Ελλάδα, ούτε στο εξωτερικό», είπε προχθές στη Βουλή ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Υπενθυμίζοντας δε στον κ. Τσίπρα  μια ρήση του Μαρκ Τουέιν σχετική με τα ψέματα («Υπάρχουν ψέματα, μεγάλα ψέματα και οι στατιστικές»), συμπλήρωσε: «Ο μεγάλος αμερικανός συγγραφέας δεν είχε την τιμή να σας γνωρίσει. Αλλιώς θα έλεγε: “Υπάρχουν ψέματα, μεγάλα ψέματα και ο κ. Τσίπρας”».

 

… Σωστά αλλά μήπως υπερβάλλει ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος μόνο στα ψέματα του κ. Τσίπρα και παραλείποντας τα ανάλογα του Γ.Α. Παπανδρέου («λεφτά υπάρχουν!») αλλά και του κ. Α. Σαμαρά («σε 18 μήνες, θα βγούμε από το μνημόνιο»); Και αφού τόσο αρέσκεται με το Μάρκ Τουέιν, έχει άραγε υπόψη του ότι ο ίδιος συγγραφέας είπε και το: «Μερικές φορές αναρωτιέμαι, αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν, ή κάποιοι ανόητοι που μιλάνε σοβαρά»;

 

ΕΡΜΟΛΑΟΣ

 

 

 

 


Σχολιάστε