"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Ελληνικής πολιτικής ιδιοτυπίες (Χ.Ν., 10-12-15)

 

 

 

ΙΔΙΟΤΥΠΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

 

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ κρίση μπαίνει στον έκτο δυσοίωνο χρόνο της, με τους Έλληνες πολιτικούς να μην κάνουν τίποτε άλλο παρά να διαγκωνίζονται μόνο για την εξουσία.

 

ΠΡΟΕΧΕΙ, όπως πάντα, η “καρεκλοσωτηρία” τους και όχι η σωτηρία της πατρίδας.

 

Η “ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ” αριστερή συγκυβέρνηση (με τους ΑΝ.ΕΛ.) συνεχίζει την ίδια ακριβώς πολιτικάντικη νοοτροπία των προηγούμενων μνημονιακών παλαιοπολιτικών κυβερνήσεων. Με άλλα λόγια, φυσικά, διανθισμένα καταλλήλως.

 

ΜΕ τα «ναι μεν, αλλά…» που εφαρμόζει, ας πούμε, και που κι αυτά στο τέλος γίνονται ένα μεγάλο «ναι» συν-υπογραμμένο ήδη στη συμφωνία με τους δανειστές, ευελπιστεί, άραγε, να αντέξει μια τετραετία;

 

ΕΠΙΘΥΜΕΙ συναίνεση στο προσφυγικό, το ασφαλιστικό και το συνταγματικό, αλλά λησμονεί ηθελημένα πως όσο η ίδια ήταν στην αντιπολίτευση, πάθαινε αλλεργία στο άκουσμα και μόνο της λέξης συναίνεση. Συμφώνησε ποτέ της κάπου;

 

ΘΕΛΕΙ τη συνεννόηση, αλλά η λέξη αυτή αποκτά άλλο νόημα σε κάθε κόμμα. Αλλιώς την εννοεί η «αριστερά», αλλιώς οι άλλοι και κανείς τους όπως πρέπει.

 

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΑ (με τους ΑΝ.ΕΛ.), αλλά πάντα «περνάει» η δική της αποκλειστικά  άποψη.

 

ΜΙΛΑΕΙ για φορολογικές ελαφρύνσεις, αλλά οι φόροι που καλούμαστε να πληρώσουμε ολοένα πολλαπλασιάζονται. Σαν την Λερναία Ύδρα.

 

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ να συνταιριάξει μνημονιακές υποχρεώσεις και προεκλογικές υποσχέσεις, αλλά το μόνο που κατορθώνει είναι να μεταφέρει “ισοδύναμα” από τη μια κοινωνική ομάδα σε κάποια άλλη, χωρίς να λύνει κανένα πρόβλημα κανενός.

 

ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ -η “δεύτερη φορά” αριστερή κυβέρνηση- στη Βουλή, για πρώτη φορά Προϋπολογισμό (2016) ο οποίος χαρακτηρίζεται από το ΚΚΕ ως “πρϋπολογισμός της αριστεράς του κεφαλαίου”!

 

ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ λέει πως κάνει “αριστερή” πολιτική, στην πράξη όμως αποδεικνύεται δεξιότερη της δεξιάς.

 

… ΟΣΟ για την Αντιπολίτευση, μείζονα και ελάσσονα, ε αυτή είναι τελείως ανύπαρκτη ως παρουσία και θεσμός: η μεν μείζων τρώει τα σωθικά της προσπαθώντας να βρει το νέο ηγέτη της, η δε ελάσσονα είναι μηδαμινής ισχύος.

 

ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ και μάλιστα με επιτυχημένες ατάκες, κάνει, έστω και διαδικτυακά, μόνο η κα Κωνσταντοπούλου, η άλλοτε ρηξικέλευθη Πρόεδρος της Βουλής και νυν μέλος της ΛΑ.Ε. του Λαφαζάνη.

 

… ΜΠΟΡΕΙ μια πραγματική δημοκρατία να μην έχει αδιέξοδα, αλλά η ελληνική πολιτική, με τα εδώ και 6 χρόνια καμώματά της, έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια “ικανοτήτων” της. Κρίμα της και αλίμονό μας! (Στ.Γ.Κ., stcloris@yahoo.gr)

 

 

ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΙ ΘΕΜΑΤΑ

-Τώρα που το κάστρο του Φιρκά στο παλιό λιμάνι καθαρίστηκε από τις σκαλωσιές και το περιττό υλικό των εργασιών που έγιναν εκεί, η περιοχή ανακαινισμένη πια δείχνει μια φωτεινότητα ελκυστική (φωτό, 1). Μακάρι όλα τα μνημεία της πόλης, τα πολλά των ποικίλων ιστορικών της περιόδων, να αποκτήσουν κι αυτά το καθαρό πρόσωπο του Φιρκά. Να υποθέσουμε πως σειρά έχει το πολύπαθο, αλλά και επικίνδυνο Ρολόι;

 

-Μεταξύ των πολλών που είπε ο κ. Τσίπρας στην τελευταία του συνέντευξη στην ΕΡΤ1 (7/12) τόνισε και τα εξής εν πολλοίς ευνόητα: «Η συνεννόηση είναι άλλο πράγμα, η συναίνεση άλλο πράγμα και η συγκυβέρνηση άλλο πράγμα». Μα, και οι τρεις αυτές κρυστάλλινες έννοιες, ανέκαθεν δεινοπαθούσαν –και δεινοπαθούν- στα στόματα των Ελλήνων πολιτικών.

Η διαφορά είναι ότι ο κ. Τσίπρας μάλλον τους προσδίδει μια ιδιάζουσα κρυφή σημασία (φωτό, 2), όπως φυσικά την εννοεί αυτός και σύμφωνα πάντα με τα «πιστεύω» του. Ή, μήπως όχι; (Στ.Γ.Κ.)

 

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ

 

Κύριε πρόεδρε,

 

Ζητείται, λέει, επειγόντως Σέρλοκ Χόλμς για την ανεύρεση 600 φορέων του Δημοσίου, οι οποίοι -σύμφωνα με την είδηση- παρά τις φιλότιμες (!) προσπάθειες των αρμόδιων υπουργών από το 2009 και εδώ, παραμένουν άφαντοι!

 

Σέρλοκ Χόλμς εναντίον Φαντομάδων, δηλαδή…

 

ΕΡΜΟΛΑΟΣ

 


Σχολιάστε