"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Μικροπολιτικά (Χ.Ν., 24-11-15)

 

 

 

ΜΙΚΡΟΠΟΛΙΤΙΚΑ

  • Η επίσημη ανακοίνωση της ΚΕΦΕ (“Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή”), σχετικά με την αποτυχία της διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών στη Ν.Δ. την Κυριακή 22/11/15, ήταν: “Με βάση τις διαβεβαιώσεις της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, η εταιρία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της. Ως εκ τούτου, καθίσταται αδύνατη τεχνικά η διεξαγωγή της διαδικασίας των εκλογών για σήμερα, η οποία και αναβάλλεται“.

 

[Τι τις χρειαζόμαστε «τις διαβεβαιώσεις της νομικής υπηρεσίας του κόμματος» (Ν.Δ.), όταν λίγο η ανικανότητα των ανθρώπων της ΚΕΦΕ και περισσότερο οι εσωκομματικές διαμάχες και «ανισορροπίες» έπαιξαν το ρόλο τους, ώστε να γελοιοποιηθεί όλη η προεκλογική διαδικασία της εκλογής νέου προέδρου στη ΝΔ; Και ούτε μια παραίτηση; Μα, τέτοια... ευθιξία;]

 

  • Απάντηση στην άποψη του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, περί αποδοχής ως μεταβατικής προέδρου της Ν.Δ., της κας Μ. Γιαννάκου, έδωσε ο στενός συνεργάτης του κ. Μεϊμαράκη, Θόδ. Αμπατζόγλου που είπε: «Δεν είναι ώρα για σπέκουλα πάνω στο πρόβλημα, ο καθένας έχει τις δικές του πολιτικές σκοπιμότητες».

 

[Το θέμα δεν είναι η... σπέκουλα, αλλά η σοβαρότητα ενός κόμματος το οποίο απαιτεί, ως διάδοχο σχήμα, να ξανακυβερνήσει τη χώρα. Και είναι εύλογο-ταυτόχρονα και δυστύχημα-που «ο καθένας έχει τις δικές του σκοπιμότητες», αντί για ένα κοινό σκοπό. Πώς το λέει η παροιμία; «Εδώ ο κόσμος καίγεται, και η ΝΔ ... ακκίζεται!»]

 

  • Μετά την αναβολή των εκλογών, ακολούθησε ψιλοχαμός στα κοινωνικά δίκτυα. Ένας  δημοσιογράφος, ο κ. Κώστας Παπαχλιμίντζος συνόψισε περιεκτικά και δηκτικά στο twitter την ουσία του φιάσκου: «Σήμερα ήταν η 4η εκλογική αναμέτρηση μέσα στον ίδιο χρόνο που κέρδισε ο Τσίπρας»!

 

[Για σκεφθείτε το: ένας ολόκληρος κομματικός μηχανισμός, ο της Νέας Δημοκρατίας, να μη μπορεί να εκτελέσει το αυτονόητο, δηλαδή τις εσωκομματικές της διαδικασίες!  Για σκεφθείτε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσα σε μια και μόνο εβδομάδα, οργάνωσε με απόλυτη μάλιστα επιτυχία το δημοψήφισμα! Κι αν η Ν.Δ. αδυνατεί να διαχειριστεί ένα τόσο απλό ζήτημα (εσωτερικές εκλογές), πόσο επαρκής θα είναι ως κόμμα για τις τύχες της χώρας, σε περίπτωση που επανεκλεγεί;] (Στ.Γ.Κ., stcloris@yahoo.gr)

 

 

ΕΙΚΟΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

 

-ΠΟΛΥ καλή (επιτέλους!) η πρωτοβουλία του Δήμου Χανίων να βάλει κάποια τάξη, έστω και ευθυγραμμίζοντάς τα, στα πεζοδρόμια της Αποκορώνου (φωτό, 1). Παρά τις όποιες δίκαιες ή άδικες αντιδράσεις, νομίζουμε ότι αυτός ο κεντρικός δρόμος θα πρέπει να αποσυμφορηθεί και να είναι πιο προσβάσιμος στον κόσμο∙ κυρίως δε στα ΑμΕα, τις μητέρες με τα καροτσάκια, τους ανήμπορους, αλλά και τους απλούς πεζούς. Το θέμα βέβαια είναι, αν αυτή η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων τελικά θα οφελήσει τους πεζούς ή μήπως τους καταστηματάρχες που θα βρουν πεδίο δράσης για τις… δραστηριότητές τους; Και με την ευκαιρία: καλές είναι οι διαπλατύνσεις σε κεντρικές αρτηρίες της πόλης, όμως δεν θα έπρεπε ταυτόχρονα ο Δήμος Χανίων να ρίξει και μια ματιά σε μικρότερης επισκεψιμότητας δρόμους (ή παράδρομους) στους οποίους τα πεζοδρόμια είναι σχεδόν ανύπαρκτα; (φωτό, 2)

 

 

 

-ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ να συγχαρούμε τη δ/νση του Πολυτεχνείου Κρήτης διότι, έστω και με καθυστέρηση χρόνων που μάλλον οφείλεται σε καθαρά «ελληνικούς» γραφειοκρατικούς λόγους, έχει αρχίσει σοβαρό έργο στο νεοκλασικό κτήριο Παπαδόπετρου, στη Τζανακάκη. Η ανακαίνιση του οικήματος, αλλά και η ανάδειξη των αρχαιολογικών ευρημάτων στο υπόγειό του (φωτό, 3) φαίνεται πως γίνονται με πολλή προσοχή και επιμέλεια.

Αρκεί βέβαια να θεσπιστεί και ανάλογο νομικό πλαίσιο, ώστε το κτήριο να μην ξαναγίνει βορά των πολιτικών παρατάξεων των φοιτητών, αλλά τόπος πολιτιστικών εκδηλώσεω, εκθέσεων ή εργασιών του Π.Κ. Και γενικότερα χώρος πολιτισμού για τους Χανιώτες. (Στ.Γ.Κ.)

 

 

 

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ

Κύριε πρόεδρε,

Τελικά η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ.) του κόμματος της ΝΔ, μετά το φιάσκο της αναβολής της διαδικασίας εκλογής νέου προέδρου της παράταξης, αποδείχθηκε ότι είχε μάλλον πολλά… ΚΕΦια!

ΕΡΜΟΛΑΟΣ

 

 

 


Σχολιάστε