"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Μικροπολιτικά σχόλια

 

 

 

Μικροπολιτικά σχόλια

ΣΥΜΦΩΝΑ με την είδηση (Newsroom ΔΟΛ, 10-11-15) το “Τμήμα Εργατικής Πολιτικής” του ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του κάλεσε τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη γενική απεργία που προκήρυξαν τα συνδικάτα την Πέμπτη 12 Νοέμβρη!
[Μέχρι τώρα ξέραμε πως τις απεργίες έκαναν οι αντιπολιτευόμενοι στην κυβέρνηση και τις πολιτικές της. Αντίθετα οι φιλικά κείμενοι προς την κυβέρνηση συνδικαλιστές “οργάνωναν” απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, ώστε μια απεργία να εκφυλιστεί και να αποτύχει. Άλλοι καιροί (αριστεροί), άλλα ήθη;]

Η ΥΠΟΘΕΣΗ Πανούση, αν δεν απωσιωπηθεί εντέχνως από την κυβέρνηση, έχει πολλά αποκαλυπτικά στοιχεία. Τουλάχιστον από όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ετσι, «απειλές και από ποινικούς κρατουμένους» φέρεται να δεχόταν ο Γιάννης Πανούσης σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει καταθέσει στον Άρειο Πάγο. Σύμφωνα με αυτά, από τις καταγραφές που έκανε ο “κοριός” της ΕΥΠ, νονός της νύχτας εμφανίζεται να λέει για τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη: «Θα του λιώσω το κεφάλι»!
[Επιστροφή, λοιπόν, στο παρελθόν. Τότε που οι παρακρατικοί του παγιωμένου καθεστώτος της δεξιάς, με οργανώσεις δίκην “Καρφίτσας” έλεγχαν κόμμα και αστυνομία (δολοφονία Γρ. Λαμπράκη, βουλευτή της ΕΔΑ, 1963). Τότε, λέμε, που κι ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, μπροστά στο μέγεθος του ειδεχθούς εγκλήματος, αναρωτήθηκε, «Μα, ποιος κυβερνάει αυτόν τον τόπο;».
Μήπως πολλοί “νοσταλγοί” σήμερα, προσπαθούν να δημιουργήσουν ανάλογες καταστάσεις, ώστε να αποπροσανατολισθεί ο λαός από τα καυτά του προβλήματα, αλλά και να ξεφύγει ο έλεγχος από την κυβέρνηση; Η τελευταία εμπρηστική επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στου Γκύζη (Αθήνα) πρέπει να προβληματίσει όλους.]

ΟΙ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΕΣ των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχουν τελειωμό: Μετά την κατάργηση του εθνοσήμου στο στρατό, οι πληροφορίες λένε ότι σε  πρόσφατη διαταγή του κ. ΥΠΕΘΑ (Π. Καμμένου), οι στρατιωτικοί θα μπορούν να φέρουν στη στολή τους, αν το επιθυμούν, τον αντίστοιχο, για κάθε Κλάδο, προστάτη Αγιο ή Αγία (δηλαδή τον Αγιο Γεώργιο και την Αγία Βαρβάρα για τον Στρατό Ξηράς, τον Αγιο Νικόλαο για το Πολεμικό Ναυτικό και τον Αρχάγγελο Μιχαήλ για την Πολεμική Αεροπορία)!
[Από τη μια έχουμε βουλευτές που ορκίζονται στη Βουλή με πολιτικό όρκο. Από την άλλη έχουμε υπουργό Εθνικής Αμύνης που εισηγείται πράγματα που ούτε η χούντα δεν τα είχε φανταστεί! Τέτοιες καινοφανείς ιδέες σε μια υποτίθεται “αριστερή” κυβέρνηση θα κάνουν να τρίζουν τα κόκκαλα των Λένιν, Ζαχαριάδη, Βελουχιώτη κ.ά. Όσο για εκείνο το “μη γνώτω η αριστερά σου τί ποιεί η δεξιά σου”, νάτο σε όλο το μεγαλείο του!]

Με άλλα λόγια

Κύριε πρόεδρε,
περίεργα πράγματα συμβαίνουν σε ένα κόσμο που ακροβατεί μεταξύ παραλόγου και λογικής.
Το “Τμήμα Εργατικής Πολιτικής” του ΣΥΡΙΖΑ, στην ανακοίνωσή του για συμμετοχή των μελών του στη γενική απεργία της 12ης Νοεμβρίου, μεταξύ άλλων έγραφε και τα εξής: «Διεκδικούμε τα θεμελιώδη δικαιώματά μας στην εργασία, την ουσιαστική επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, τη διατήρηση του κοινωνικού και αναδιανεμητικού χαρακτήρα της ασφάλισης, την προστασία της πρώτης κατοικίας, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, υγεία και παιδεία για όλους».
Απορία μας;
Τότε τι μένει από την εν εξελίξει “εργατική” πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ προς υποστήριξη;


Σχολιάστε