"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Η δικαιοσύνη των μορίων! (Χ.Ν., 3-11-15)

 

 

 

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΩΝ… ΜΟΡΙΩΝ!

 

ΤΟ ΠΑΡΑΠΟΝΟ είναι όχι μόνο εύλογο, αλλά και απόλυτα δικαιολογημένο. Εκπορεύεται από  εκπαιδευτικούς: εννοούμε εκείνους που μετά από μια δεκαετή και πλέον περιπλάνηση σε άγονα νησιά ή περιοχές της παραμεθορίου, που μετά από αλλεπάλληλες άκαρπες αιτήσεις τους για μετάθεση στον τόπο καταγωγής τους (Κρήτη), καταφέρνουν τελικά να πάρουν έστω μια απόσπαση στα Χανιά! Με την ελπίδα ότι θα μπορέσουν για λίγο να βρούν τον εαυτό τους και τη ζωή τους μη μετακινούμενοι από δω και από εκεί. Αμ δε…

 

Η ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ των εκπ/κών που αποσπώνται από  ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ, δεν γίνεται, όπως θα περίμενε κανείς, με τα συνολικά μόρια που έχουν στην υπηρεσία τους -στα οποία και βασίζονται για μια λογική τοποθέτηση τους εντός της πόλης- αλλά με άλλα “ειδικά” μόρια απόσπασης που είναι κατά πολύ… φτωχότερα από τα κανονικά. Έτσι, αποσπασμένος προερχόμενος, ας πούμε από τις εσχατιές της χώρας και με πολλά χρόνια υπηρεσίας, τοποθετείται τελείως παράλογα στην Κάντανο ή στα Σφακιά ή στην Παλαιόχωρα!

 

ΠΟΣΟ δίκαιη είναι μια τέτοια “δικαιοσύνη” που βασίζεται μόνο σε αμφίβολης σκοπιμότητας μόρια και όχι και σε ανθρώπινα κριτήρια; Πόση όρεξη και κουράγιο, τέλοςς πάντων, να έχει ένας τέτοιος εκπ/κός, ώστε να μπορεί να αποδώσει μέσα στην τάξη; Αλλά όπως έλεγε κι ο Αριστοτέλης “η μεγαλύτερη αδικία είναι να συμπεριφέρεσαι κατά τον ίδιο τρόπο σε άνισα πράγματα” (Στ.Γ.Κ.)

 

ΜΠΑΧΑΛΟ, ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ!

Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ φαίνεται να συμβαδίζει με τον Έλληνα που έχει δοσοληψίες με το κράτος. Δεν υπάρχει πολίτης αυτής της χώρας που να μην αισθάνθηκε ταπεινωμένος από τους γραφειοκράτες και τους μανδαρίνους του δημοσίου.

 

ΟΜΩΣ, η ταλαιπωρία συνεχίζεται σήμερα και σε ηλεκτρονική μορφή! Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του ΕΝΦΙΑ. Μόλις πέντε εργάσιμες μέρες από την προθεσμία εκπνοής καταβολής της πρώτης δόσης (30/11) αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά! Αποτέλεσμα; Πάνω από 6 εκατομμύρια πολίτες να τρέχουν την τελευταία στιγμή να πληρώσουν, για να μη θεωρηθούν εκπρόθεσμοι και τους προστεθεί πρόστιμο! Επόμενο, το Taxis να «βουλιάξει» για άλλη μια φορά από τις επισκέψεις.

 

… Η ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΗ εικόνα της χώρας παραμένει θλιβερή: η κυβέρνηση παίρνει σκληρά μέτρα με “βαριά” καρδιά, αφού άλλα έλεγε στο πρόγραμμά της και άλλα αναγκάζεται τώρα να πράξει με το μνημόνιο, χρονοτριβεί δε στο να τα θεσπίσει, λόγω εξεύρεσης “ισοδύναμων” αλλά κυρίως λόγω του πολιτικού κόστους! Έτσι, δεν μπορεί να πείσει πια για τις αγαθές προθέσεις της, ούτε και να αποποιηθεί πλέον των ευθυνών της αφού ό,τι μας συμβαίνει φέρει την υπογραφή της. Ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι και με την αριστερά δεν υπάρχει σωτηρία…

 

ΕΔΩ που τα λέμε, με τα τεράστια προβλήματα σε Παιδεία, Υγεία, Ασφαλιστικό, Φορολογικό…, με τον εγωισμό που διακατέχει όλους τους πολιτικούς μας να μη θέλουν να συμπράξουν ώστε να σωθεί η χώρα, καλύτερα θα ήταν -όπως πολλοί συριζαίοι ήδη μουρμουρίζουν- να ήταν το κόμμα τους στην αντιπολίτευση, την οποία και γνωρίζουν καλά και έχουν ασκήσει με ανέξοδα λόγια και υποσχέσεις. (Στ.Γ.Κ.)

 

 

 

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ

 

Κύριε πρόεδρε,

 

Νέο υπερφόρο μας ετοιμάζει η “δεύτερη φορά” αριστερή κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, σε αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ.

 

Αναρωτιόμαστε πώς θα τον ονομάσει;

 

Νομίζουμε πως δεν πρέπει να μετονομασθεί σε “Τέλος Ακίνητης Περιουσίας”, αλλά, για να λέμε και το σωστό, μάλλον σε “Ακίνητη Περιουσία, Τέλος”!

 

ΕΡΜΟΛΑΟΣ

 


Σχολιάστε