"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Τι ζητούμε και τι κάνουν; (Χ.Ν., 24-9-15)

 

 

 

ΤΙ ΖΗΤΟΥΜΕ; ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ;

Ο ΛΑΟΣ πάντα προσδοκά το καλύτερο από την πολιτική, αλλά και πάντα οι πολιτικοί τον προδίδουν.

 

ΑΥΤΗ είναι η φύση του λαού, αυτή είναι και η φύση της πολιτικής. Χιλιάδες χρόνια τώρα.

 

ΣΤΗ μικρή έρευνα των Δημ. Μαριδάκη και Γ. Κώνστα, δημοσιογράφων των «Χ.Ν.» (23-9-15), τα ζητούμενα για τη νέα κυβέρνηση από τους απλούς πολίτες δεν απέχουν διόλου από τα καθημερινά προβλήματα. Ούτε καν επιτρέπουν όνειρα.

 

ΕΤΣΙ εύχονται και ζητούν:

- φροντίδα για τα λαϊκά στρώματα και αντιμετώπιση της φτώχειας,

- έργα και όχι λόγια,

- σοβαρότητα και δικαιοσύνη, με καταπολέμηση της διαφθοράς και της διαπλοκής,

- κατάργηση του μνημονίου (!),

- δουλειά για τους ανέργους και  οργάνωση ενός σωστού κράτους,

- πιο δίκαιο φορολογικό σύστημα,

- αποδοτικότερη δημόσια διοίκηση,

- αξιοκρατία και ευνομία,

- σταθερότητα κ.ά.

 

ΑΙΩΝΙΑ τα αιτήματα των συμπολιτών μας και πανανθρώπινα. Ψηφίζουμε πολιτικούς και κόμματα ακριβώς για να λύνουν τα παραπάνω προβλήματα. Όμως οι πολιτικοί, δυστυχώς, από τη στιγμή που θα κερδίσουν κάποιο βουλευτικό ή υπουργικό θώκο, συνήθως αγωνίζονται για την επανεκλογή τους στην επόμενη τετραετία! Όχι για την ουσιαστική ανακούφιση των συμπολιτών τους.

 

Η ΠΑΛΑΙΟΠΟΛΙΤΙΚΗ (και με αυτό εννοούμε την υιοθέτηση από τους νυν «δήθεν» νέους όλο τον πολιτικαντισμό των παλαιοτέρων), καλά κρατεί στη χώρα μας. Απόδειξη; Είδατε καμιά ανανέωση στο καινούργιο κυβερνητικό σχήμα; Εκτός τον εξοστρακισμό (μέσω κάλπης) των παλαιών, άλλοτε κυβερνητικών, στελεχών της νυν ΛΑ.Ε., έχουμε τα ίδια πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ, στις ίδιες θέσεις, ή σχεδόν στις ίδιες. Με την ίδια νοοτροπία και, μάλλον, με την ίδια «αριστερή» έπαρση.

 

ΤΟ ΝΕΟ που υπάρχει είναι όχι η εφαρμογή μιας «αριστερής» πολιτικής, αλλά η πραγματοποίηση των απαιτήσεων του ήδη ψηφισμένου με ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή 3ου μνημονίου.

 

ΟΣΟ για το μήνυμα της ψήφου του λαού, για ευρύτερο κυβερνητικό σχηματισμό, ε, αυτό δεν βρήκε ανταπόκριση

 

ΠΟΛΥ φοβόμαστε πως με το να μη μπουν στην κυβέρνηση πρόσωπα ευρύτερης αποδοχής, αλλά και με το εύθραυστο που υπάρχει τώρα των 155 ψήφων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., ίσως πολύ σύντομα ξανακληθούμε στις κάλπες. Αλίμονό μας.(Στ.Γ.Κ., stcloris@yahoo.gr)

 

 

 

ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 

ΑΙΤΗΜΑ πολλών ετών γίνεται πραγματικότητα. Και είναι υπέρ της χανιώτικης δημοτικής αρχής το ότι «βάζει» το ποδήλατο στην καθημερινότητά μας. Έστω αργά, έστω και μετά από πολλούς αγώνες και διαμαρτυρίες των «ποδηλατρών» και άλλων φορέων.

 

ΑΠΟ ΠΡΟΧΘΕΣ, λοιπόν (22/9), πανευρωπαίκή ημέρα περιορισμού των αυτοκινήσεων, άρχισαν να κυκλοφορούν και στα Χανιά οι συμπολίτες μας (ντόπιοι και ξένοι) με δημοτικά ποδήλατα!

 

ΛΙΓΟ ανορθόδοξα βέβαια, αφού λείπουν βασικοί ποδηλατικοί διάδρομοι. Με δεδομένο δε ότι το κέντρο γεμίζει όλες τις εποχές-περισσότερο τα καλοκαίρια- από αυτοκίνητα, κι ακόμη ότι η οδήγηση στο κέντρο είναι άκρως επικίνδυνη, αφού γίνεται σε στενούς δρόμους με διπλοπαρκαρισμένα άλλα αυτοκίνητα και χωρίς αστυνόμευση, θα πρέπει να είναι πολύ τολμηροί οι ποδηλάτες μας για να διασχίσουν το κέντρο!

 

ΑΝ ΚΑΙ το απευχόμαστε, φοβόμαστε ότι μέτρο θα ατονίσει εκ των πραγμάτων, αν δεν ληφθούν στοιχειώδη άλλα μέτρα. Η πόλη στερείται βασικών υποδομών και μακάρι ο σε εξέλιξη ευρισκόμενος (κατά τον κ. Δήμαρχο) ευρύτερος σχεδιασμός για το κυκλοφοριακό, να αρχίσει να πραγματοποιείται ανακουφίζοντας τους πολύπαθους πεζούς της πόλης.

 

ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ο αριθμός των κοινόχρηστων δημοτικών ποδηλάτων (70) είναι μικρός, και βέβαια οι σταθμοί από όπου μπορούμε να πάρουμε ένα ποδήλατο είναι λίγοι (πλατείες Τάλω, Κατεχάκη, Δευκαλίωνος και Μαρκοπούλου). Και βέβαια, θα πρέπει ο Δήμος –σε επόμενο στάδιο-  να σκεφθεί και τους κατοίκους των συνοικιών, αφού αυτοί έχουν μεγαλύτερη ανάγκη από ένα ποδήλατο για να κατεβούν στο κέντρο για τις δουλειές τους… Όλα αυτά και πολλά άλλα μάλλον είναι στη σκέψη της δημοτικής αρχής, όμως εμείς απλά τής τα υπενθυμίζουμε εκφράζοντας ταυτόχρονα τη χαρά μας για ένα όνειρο που γίνεται επιτέλους πραγματικότητα. (Στ.Γ.Κ.)

 

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ

Κύριε πρόεδρε,

«Στόχος μας είναι να υλοποιήσουμε τη συμφωνία (sic) με τρόπο δίκαιο, ανάκαμψη και ανασυγκρότηση της οικονομίας και τα αριστερά αποτυπώματα που θέλουμε να αφήσουμε, όταν κάποτε φύγουμε»!

Τα παραπάνω δήλωσε, αναφερόμενος στο ακολουθητέο στίγμα της σημερινής «μνημονιακής» κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., ο αντιπρόεδρός της κ. Γ. Δραγασάκης, λίγο πριν την ορκωμοσία στο Προεδρικό Μέγαρο.

Τώρα, το πώς θα γίνουν ταυτόχρονα, η δίκαιη υλοποίηση της συμφωνίας, με ανάκαμψη και ανασυγκρότηση της οικονομίας και επιπλέον με αριστερά αποτυπώματα και χωρίς τις διαμαρτυρίες του πενόμενου λαού, έ, αυτό μόνον ο Θεός και η κυβέρνηση γνωρίζουν!

 

ΕΡΜΟΛΑΟΣ

 

 

 

 

 

 

 

 


Σχολιάστε