"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Συνισταμένη της Ελπίδας! (Ποια συνισταμένη; ποια ελπίδα;) (Χ.Ν., 28-8-15)

 

 

 

“ΣΥΝΙΣΤΑΜΕΝΗ” ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ! (ΠΟΙΑ ΣΥΝΙΣΤΑΜΕΝΗ; ΠΟΙΑ ΕΛΠΙΔΑ;)

 

ΠΡΙΝ τρία χρόνια περίπου, ο κ. Τσίπρας του τότε ανερχόμενου ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, είχε υποστηρίξει σε συνέντευξή του (9-6-12) και τα εξής:

 

“Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ δεν είναι πια ένα άθροισμα συνιστωσών. Είναι η συνισταμένη της ελπίδας που στήριξαν και στηρίζουν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες, άντρες και γυναίκες, σε όλη τη χώρα.”

 

ΣΗΜΕΡΑ που, μετά από διακυβέρνηση 7 μηνών, το κόμμα του φυλορροεί εξαιτίας της αυτονόμησης της ισχυρότερης συνιστώσας του- των “δραχμιστών” του Λαφαζάνη και της εν γένει “Αριστερής Πλατφόρμας” (μεταλλαγμένης σε “Λαϊκή Ενότητα”-ΛΑ.Ε.)-, για ποια, άραγε, ελπίδα θα μας μιλήσουν προεκλογικά, τόσο αυτός όσο κι ο Λαφαζάνης;

 

ΒΕΒΑΙΑ, ο “νέος” ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα θα ζητήσει να του δώσουμε μια “δεύτερη ευκαιρία”.  Όμως στην πορεία του θα έχει να αντιμετωπίσει όλο το παλιό πολιτικό κατεστημένο καθώς και τους πρώην συντρόφους του που αποσκίρτησαν. Και εναντίον κυρίως των αυτών, ο κ. Τσίπρας θα έχει να αντιτείνει:

-την κατηγορία ότι όντες “αριστεροί” έρριξαν την “πρώτη φορά” αριστερή κυβέρνηση, χωρίς, μάλιστα, να προβάλλουν καμία σοβαρή και αξιόπιστη εναλλακτική λύση στο λαό!

-ότι, κι αν ακόμη οι Λαφαζανιστές μιλήσουν ξεκάθαρα για τη δραχμή, θα πρέπει να εξηγήσουν στους ψηφοφόρους τους τον τρόπο μετάβασης στο εθνικό νόμισμα! Έτσι ελπίζει ο κ. Τσίπρας πως θα αναγκαστούν οι “λαφαζάνηδες” να παραδεχτούν ότι «και η έξοδος από το ευρώ θα γίνει με Μνημόνιο», όπως ζητούσε ο Σόιμπλε…

 

ΟΠΟΤΕ πού να βρεθεί η ελπίδα, για τον ψηφοφόρο; Είτε με ευρώ είτε με δραχμή, μάλλον αυτή έχει πεθάνει προ πολλού! Τα κόμματα, οι φιλοδοξίες τους και τα κάθε είδους κομματίδια να είναι καλά!

 

ΑΛΛΑ, βλέπετε, για τους πολιτικούς, αριστερούς ή δεξιούς, η… ελπίδα ενός καλύτερου μέλλοντος για τη χώρα φοριέται και ανάποδα! Και μάλιστα με πολύ σκληρότερα μνημόνια για το λαό υπέρ του οποίου υποτίθεται ότι αγωνίζονται!(Στ.Γ.Κ.)

 

ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗ συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ., μεταξύ των πολλών “πολιτικών” σφαλμάτων όπως αποδεικνύεται εκτων υστέρων που έπραξαν, υπήρξε και η προώθηση της κας Ζωής Κωνσταντοπούλου στη θέση της προέδρου της Βουλής των Ελλήνων.

 

ΤΟ ΚΥΡΙΟ “χάρισμα” της οποίας είναι η κομπορρημοσύνη, η ακατάσχετη πολυλογία, το σπάσιμο νεύρων του συνομιλητή, η αδικαιολόγητη χρονοτριβή και βέβαια η βαθιά προσήλωσή της στο γράμμα του νόμου! Άριστη νομομαθής βρήκε την ευκαιρία όχι μόνο να… διδάσκει από καθέδρας και να νουθετεί, αλλά και να απειλεί τους πάντες και τα πάντα. Έτσι, ανάγκασε ακόμη και τους “συντρόφους” της να της επιτεθούν, όταν πια ξεπέρασε τα όρια της κομματικής δεοντολογίας και πολιτικής ευπρέπειας:

“Η Πρόεδρος της Βουλής συμπεριφέρεται ως δικτάτορας, θεωρεί πως είναι το θεσμικό επίκεντρο του πολιτεύματος, ενώ είναι απλά μια λάθος επιλογή”, ανακοίνωσε το Μαξίμου (23-8-15), απαντώντας στις αναφορές της Προέδρου της Βουλής τις σχετικές με τη διαπραγματευτική προσπάθειά της κυβέρνησης. Κάτι που δεν τόλμησε να της προσάψει ούτε η πιο σκληρή αντιπολίτευση.

ΠΩΣ το λέγανε οι πιο παλιοί; “Αρχή άνδρα δείκνυσι”, ή πιο απλά “μη δώσεις καρέκλα στον Έλληνα” (και την Ελληνίδα)! (Στ.Γ.Κ.)

 

 

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ

 

Κύριε πρόεδρε,

 

Ο πρόεδρος των “Ανεξαρτήτων Ελλήνων” κ. Πάνος Κάμμενος, μιλώντας στην Κ.Ο. και την Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματός του (26/8),  εκτίμησε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρώτο κόμμα, άρα οποιαδήποτε ψήφος στα υπόλοιπα συστημικά (!) κόμματα, είναι μία χαμένη ψήφος…”!

 

Δηλαδή, ή “χαμένοι” ή “καμμένοι”;

 

Αν με τέτοιους όρους ξεκινάει η προεκλογική εκστρατεία, είναι εύκολο να φανταστούμε τη συνέχειά της.

 

ΕΡΜΟΛΑΟΣ

 

 


Σχολιάστε