"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ (X.N., 25-8-15)

 

 

 

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ φορά στην πολιτική Ιστορία της χώρας έχουμε μια εσπευσμένη προκήρυξη εκλογών.

 

ΧΩΡΙΣ μάλιστα  κανένα αποχρώντα λόγο (εθνικό θέμα), παρά μόνο τα εσωκομματικά αδιεξόδα μιας ολιγόμηνης “αριστερής” συγκυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

 

ΕΙΝΑΙ επίσης η πρώτη φορά που ελληνική κυβέρνηση πέφτει έσωθεν (εδώ, από την πιο δυναμική συνιστώσα της, την “Αριστερή Πλατφόρμα” ή “Λαϊκή Ενότητα”, ΛΑ.Ε.) και όχι από την αντιπολίτευση!

 

ΔΕΝ γνωρίζουμε τους κομματικούς σχηματισμούς -ή μετασχηματισμούς- που θα ζητήσουν την ψήφο μας, ενώ κι αυτοί που υπάρχουν έχουν προ πολλού χάσει την ααξιοπιστία τους.

 

ΠΟΥ, συνεπώς, να εναποθέσει κανείς την “κατακαμμένη” ελπίδα του;

 

ΕΤΣΙ, θα έχουμε εκλογές «φορτωμένες» με το επαχθέστερο μνημόνιο που υπέγραψε η “πρώτη φορά” αριστερή κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, η οποία, ως αντιπολίτευση, αποτελούσε τον ισχυρότερο… αντιμνημονιακό πόλο!

 

ΟΣΟ κι αν φαινομενικά (για τους Ευρωπαίους) ο κ. Τσίπρας έχει κάνει μια “έξυπνη” κίνηση στην πολιτική σκακιέρα, το εκλογικό σώμα που θα τον κρίνει είναι απρόβλεπτο, διότι;

 

-Όσοι ψήφισαν τον Γενάρη ΣΥΡΙΖΑ, ήδη με το τρίτο μνημόνιο έχουν χάσει την “πάσα ελπίδα” τους και απογοητευμένοι πια κανείς δεν ξέρει πώς θα αντιδράσουν, ή αν θα ψηφίσουν καν.

-Ο “αντιμνημονιακός” συνεταίρος του ΣΥΡΙΖΑ οι ΑΝΕΛ, είναι αμφίβολο αν θα “προκριθεί” στη Βουλή, ενώ και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σίγουρο ότι θα έχει αρκετές απώλειες στελεχών και ψηφοφόρων, λόγω αθέτησης ιδεολογίας και προγράμματος.

-Υπάρχει πιθανότητα να έχουμε πλήρη αναδιάταξη των μικρών κομμάτων: άλλα απ΄αυτά θα παραμείνουν στη Βουλή, άλλα όχι, ενώ καινούργια μπορεί να μπουν για πρώτη φορά!

 

ΕΚΕΙΝΟ, όμως, που κατά την άποψή μας θα κρίνει το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι η εξαιτίας της απαξίωσης των πολιτών προς όλο το υπάρχον πολιτικό σύστημα αύξηση του ποσοστού της αποχής! Διότι ήδη σοσιαλδεξιές συγκυβερνήσεις με τα μνημόνιά τους δοκιμάστηκαν και απέτυχαν, όπως δοκιμάστηκε και μια υποτίθεται «αριστερή» συγκυβέρνηση, με ολίγη ακροδεξιά!

 

ΤΟ νέο στην πολιτική ακόμη δεν ήρθε, με τη χώρα να βρίσκεται συνεχώς σε κρίσιμη και τρααγική κατάσταση. (Στ.Γ.Κ.)

 

ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

ΣΥΜΦΩΝΑ με το περιοδικό ΤΙΜΕ ο κ. Αλ. Τσίπρας παρομοιάζεται με το τεφλόν (ένα χημικό αδρανές, άκαυστο). Αυτό καταγράφεται σε άρθρο του περιοδικού (21/8/15), με αφορμή την προκήρυξη εκλογών. Όπως, μάλιστα τονίζεται «ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο πολιτικός των ελιγμών και των ανατροπών. Αθέτησε όλες σχεδόν τις προεκλογικές του υποσχέσεις και όμως κατά πάσα πιθανότητα θα κερδίσει στις εκλογές τον επόμενο μήνα»!

ΠΙΟ αναλυτικά συμβαίνει το εξής παράδοξο με τον κ. Τσίπρα -πάντα κατά το περιοδικό ΤΙΜΕ: «Οι Έλληνες ψηφοφόροι θα έχουν πολλούς λόγους για να απορρίψουν την κυβέρνησή τους. Φοροεπιδρομή, μειώσεις στις συντάξεις και μεγάλες περικοπές στο σύστημα υγείας και κοινωνικής ασφάλισης. Για πολλούς Έλληνες αυτό θα μοιάζει με προδοσία γιατί εξέλεξαν τον Τσίπρα τον Ιανουάριο με την υπόσχεση ακριβώς να αποφύγουν αυτού του τύπου τα μέτρα»!

ΟΜΩΣ, και αν ακόμη το κόμμα του κ. Λαφαζάνη («Λαϊκή Ενότητα») καταφέρει να πάρει ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτό δεν θα είναι αρκετό για να ανακόψει –έτσι πιστεύεται- το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Μετά τις εκλογές ίσως χρειαστεί να σχηματισθεί συγκυβέρνηση, με δυνάμεις που ιδεολογικά απεχθάνεται ο κ. Τσίπρας (Ν.Δ., Ποτάμι, ΠΑΣΟΚ). Θα είναι άλλη μια στροφή 180 μοιρών του κ. Τσίπρα. Ακόμη και τότε, κατά το περιοδικό, οι φανατικοί υποστηρικτές του κ. Τσίπρα θα του το συγχωρήσουν, όπως έκαναν τόσες φορές στη σύντομη περίοδο διακυβέρνησής του!

ΠΟΛΛΟΙ Έλληνες πιστεύουν ότι o κ. Τσίπρας είναι ειλικρινέστερος των προηγούμενων πολιτικών ανδρών, και ότι έκανε ό,τι μπορούσε να κάνει στις διαπραγματεύσεις. Το ότι, με αυτές τις συγκυρίες και τους εκβιασμούς των Ευρωπαίων, τελικά αναγκάστηκε να υποχωρήσει, το έκανε για να μη βουλιάξει η χώρα σε μια άγνωστη άβυσσο.

ΟΛΑ αυτά αποτελούν ένα γερό ατού για την πρόωρη προκήρυξη εκλογών και την επιτυχία του αιφνιδιασμού των (εσωκομματικών και μη) αντιπάλων του κ. Τσίπρα.

… ΑΛΛΑ, άλλαι αι βουλαί των πολιτικών, άλλα ο λαός κελεύει! (Στ.Γ.Κ.)

 

 

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ

Κύριε πρόεδρε,

Στο δρόμο για τις πιο άκαιρες (μέσα στο 2015) τρίτες εκλογές, τι θα μπορούσε να σκεφτεί ο απλός πολίτης ψηφοφόρος;

Άραγε, την    20η Σεπτεμβρίου θα μας προκύψει μια «δεύτερη φορά» αριστερή συγκυβέρνηση, ή μήπως θα πει ότι «το δις ψηφίζειν αριστεράν, ουκ ανδρός σοφού»;

 

ΕΡΜΟΛΑΟΣ

 


Σχολιάστε