"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Σχόλια (Χ.Ν., 23-4-15)

 

 

 

ΔΙΚΗ Χ.Α.

  • Η Χρυσή Αυγή, ένα ανοιχτά ναζιστικό κόμμα, κράτησε σταθερά τα ποσοστά της στις ελληνικές εκλογές, κερδίζοντας την τρίτη θέση παρά το γεγονός ότι η ηγεσία της βρίσκεται στη φυλακή. Πολιτικά, είναι ευρωσκεπτικιστική. Οικονομικά, το όραμα της είναι ο φασισμός σε μια χώρα”.(από άρθρο του Μαρκ Μαζάουερ, στους Financial Times, Ιαν. 2015)

 

ΞΕΚΙΝΗΣΕ η δίκη της X.A., με πολλές κατηγορίες και ντοκουμέντα, και σίγουρα θα αποτελέσει όχι μόνον ελληνική, αλλά και παγκόσμια πηγή ενδιαφέροντος.

 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από την τελική έκβαση της δίκης, ήδη έχει διαμορφωθεί ένα φανατικό κοινό που την ψηφίζει ούτως ή άλλος. Έτσι, ακόμη κι αν επιβεβαιωθούν οι περισσότερες κατηγορίες και καταδικαστούν με βαριές ποινές οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί των εγκλημάτων, δεν θα αποτραπούν όσοι την υποστήριξαν (και μετά τη στυγερή δολοφονία Φύσσα, αλλά και το μπαράζ συγκλονιστικών αποκαλύψεων για το νεοναζιστικό της χαρακτήρα) να εξακολουθούν να την υποστηρίζουν!

 

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, εκτός από ένα μικρό πυρήνα “ιδεολόγων” νεοναζί, η εγκληματική αυτή οργάνωση έχει ως οπαδούς πολίτες που έχουν εμποτισθεί τόσο πολύ από αισθήματα οργής και μνησικακίας εναντίον του παλαιοπολιτικού συστήματος που έφερε και εδραίωσε τα μνημόνια στη χώρα, ώστε να θεωρούν σχεδό “φυσιολογική” τη χρήση βίας και τις αντιδημοκρατικές πρακτικές του κόμματός τους, ως αναμενόμενες.

 

ΑΝ, μάλιστα, η ΧΑ καταφέρει να εκμεταλλευτεί σε κάποιο βαθμό επικοινωνιακά μια τυχόν αθώωση κατηγορουμένων της για ορισμένες από τις κατηγορίες, όπως και την αποφυλάκισή των προφυλακισμένων με την παρέλευση του 18μηνου, και εφόσον αποτύχει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τότε η κατάσταση θα μεταστραφεί υπέρ της!

 

ΜΕ τη δε άφθονη δημοσιότητα που σίγουρα θα έχει, ακόμη και τα αρνητικά σχόλια σε βάρος της, θα μπορούσαν να μεταστραφούν υπέρ των επιδιώξεών της… Σήμερα δυστυχώς, το όλο πολιτικό σύστημα παρομοιάζεται με μια κινούμενη άμμο. Η ρευστότητα των ιδεολογιών, η απογοήτευση και η μιζέρια που προκαλούν τα μνημόνια ή τα “ενδιάμεσα προγράμματα” καθώς και οι εύκολες και ενσυνείδητες μεταπηδήσεις βουλευτών από το ένα “όχημα” στο άλλο, δημιουργούν καταστάσεις τόσο αλλοπρόσαλλες και ετερόκλητες που κανείς δεν ξέρει ποιος είναι με ποιον σήμερα και αύριο τί σχηματισμούς θα έχουμε!

 

ΓΙ ΑΥΤΟ το λόγο “τη δημοκρατία και τα μάτια μας” (Στ.Γ.Κ.)

 

ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΘΑΡΡΑΛΕΑ, ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΗ ΦΩΝΗ


Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκάλεσε σήμερα τη σφαγή των Αρμενίων, που έγινε, πριν από 100 χρόνια, στις 24 Απριλίου του 1915, στην Οθωμανική Αυτοκρατορία, ως την πρώτη Γενοκτονία του 20ου αιώνα. Τότε τουλάχιστον 1,5 εκατομμύρια Αρμένιοι έχασαν τη ζωή τους το 1915. Οι δηλώσεις το Πάπα, όπως μεταδίδει το BBC, έγιναν κατά τη διάρκεια τελετής στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο παρουσία του προέδρου της Αρμενίας Σερζ Σαρκισιάν και αναμένεται να προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Τουρκίας όπως είχε πριν από δύο χρόνια όταν ο Πάπας είχε χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά τη λέξη «γενοκτονία». Ο Πάπας Φραγκίσκος, στις δηλώσεις του, είπε πως η γενοκτονία των Αρμενίων ήταν η πρώτη του 20ου αιώνα και συνέχισε λέγοντας πως οι άλλες δύο ήταν το Ολοκαύτωμα εις βάρος των Εβραίων από τους ναζί και οι εκκαθαρίσεις που προκάλεσε του Σταλινικό καθεστώς. Υπογράμμισε δε, πως είναι υποχρέωση να τιμηθούν τα θύματα διαφορετικά όπως τόνισε με το να αρνείται κανείς το κακό είναι σαν να αφήνεις μια πληγή να αιμορραγεί. (12-4-15)

 

 


Σχολιάστε