"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Εικονοπαραθέματα

 

 

 

1.-”Όταν τίποτε δεν είναι βέβαιο, τα πάντα είναι δυνατόν να συμβούν!”

Αυτή τηνκατάσταση περνούμε εδώ στην Ελλάδα εδώ και πέντε χρόνια. Στον έκτο χρόνο που μπήκαμε από το Μάρτη, τα πράγματα χειροτέρεψαν διότι δεν υπάρχει και πυξίδα. βαδίζουμε σε ένα αχαρτογράφητο πεδίο, με ερασιτέχνες επιδειξίες υπουργούς που ο καθένας λέει ό,τι θέλει, κάνει ό,τι θέλει. Χωρίς καμιά συγκεκριμένη γραμμή. Η λεγόμενη καιπολυσυζητημένη ” δημιουργική ασάφεια” αποδείχθηκε πως ούτε δημιουργική είναι, αλλά κυρίως περισσότερο …ασαφής από όσο έπρεπε.

Τί μέλλει γενέσθαι, ο θεός και η … ψήφος μας. Όποτε κι αν κληθούμε να ψηφίσουμε.

 

 

 

 

 

2.- ¨Μη ψάχνετε την αγάπη, αυτή θα σας βρει…”! Μακάρι να ήταν έτσι, διότι πολλοί έχουν κλείσει πόρτες και παράθυρα, έχουν κλειστεί μέσα και μάλιστα έχουν τα κλειδιά κάπου στο σπίτι μέσα …χαμένα.

Πρέπει να είναι παμπόνησρη η αγάπη και πολυμ΄ηχανη μια τέτοια αγάπη για να εισχωρήσει σαν την ηλιακτίδα μέσα σε ένα τέτοιο θεόκλειστο σπίτι. Κι όμως.. Συνήθως, όπως συμβαίνει πάντα, τα κάστρα πέφτουν από μέσα από μέσα, χωρίς μεγάλες πολιορκίες.

 

 

 

 

 

3. Υπάρτχει πάντα μια μυστική φωνή μέσα μας που μας προτρέπει για ένα πράγμα αν είναι σωστό ή λάθος. κανείς γονιός, φίλος ή δάσκαλος δεν μπορεί να μας πείσει για την ορθότητα ενός πράγματος παρά μόνο εκείνη η μικρή φωνή-η συνείδησή μας- ή πιθανόν η διαίσθησή μας. Ας την ακολουθούμε… (Στ.Γ.Κ.)

 


Σχολιάστε