"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Υπενθύμιση αντιφασισμού… (Χ.Ν., 23-10-13)

 

 

ΜΙΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ θα ξαναγιορτάσουμε τη μεγάλη νίκη εναντίον του άξονα του φασισμού και του ναζισμού… Μια επέτειος που στα μνημονιακά χρόνια μπήκε κι αυτή στη δίνη των αμφισβητήσεων, των παρεξηγήσεων, των μικροκομματικών αντεγκλήσεων.

ΑΝ ΚΑΙ στην πραγματικότητα η 28η Οκτωβρίου δεν αποτελεί μέρα επινικείων, αλλά έναρξης του αντιφασιστικού πολέμου κατά των Ιταλών και Γερμανών, γιορτάζεται ως ημέρα νίκης!

Η ΣΗΜΑΣΙΑ του γεγονότος της επικράτησης των δυνάμεων της ελευθερίας εναντίον της πιο στυγνής, βάρβαρης, αντιδραστικής και κτηνώδους ιδεολογίας -του φασισμού και ναζισμού- τονίζεται από “την παγκοσμιότητα των δυνάμεων” που κινητοποιήθηκαν εναντίον αυτής της μορφής ολοκληρωτισμού.

ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ των λαών στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο είναι αμέτρητες, ατέλειωτες, ώσπου να επικρατήσει η ελευθερία, η δημοκρατία και η ειρηνική συμβίωση σε μια δικαιότερη και ευημερούσα κοινωνία.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ λίγα τα πενήντα (50) εκατομμύρια νεκρούς που άφησε η λαίλαπα του φασισμού, το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αναρίθμητα τα θύματα και ανεξίτηλες οι μνήμες, σε όλες τις χώρες της Ευρώπης-και όχι μόνο.

ΠΛΗΝ αυτών που έπεσαν στα πεδία των μαχών, ας αναλογιστούμε και τα εκατομμύρια που εξοντώθηκαν, με τα πιο απάνθρωπα βασανιστήρια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και στα κρεματόρια. Αλλά και τα άλλα που πέθαναν από πείνα, καταναγκαστική εργασία, φυλακίσεις, εξορίες, ή από την “τελική λύση” στους θαλάμους αερίων.

ΑΠΟΗΧΟΙ εκείνου του παγκόσμιου δράματος της ανθρωπότητας πλανώνται ακόμη στις κοινωνίες των ευρωπαϊκών λαών. Δεν υπάρχει χώρα χωρίς “μαρτυρικές πόλεις”, χωρίς μουσεία “εθνικής αντίστασης” στα οποία εκτίθενται συγκλονιστικά ντοκουμέντα. Η Κρήτη μετράει πάρα πολλούς κι αθώους νεκρούς.

ΚΙ ΟΜΩΣ, εκείνος ο τόσο απάνθρωπος και στυγερός φασισμός ξανασηκώνει κεφάλι στις χώρες της Ευρώπης. Ειδικότερα στη χώρα μας στην οποία το μόρφωμα “Χ.Α.” ανδρώθηκε με την ανοχή των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων, μπήκε στη Βουλή στις τελευταίες εκλογές και μετατράπηκε σε καθαρά εγκληματική οργάνωση φτάνοντας στο σημείο να δολοφονήσει εν ψυχρώ ένα νεαρό, 35χρονο, “αντιφρονούντα”, τον Π. Φύσσα!

ΕΓΡΗΓΟΡΣΗ και επαγρύπνηση χρειάζεται. Παιδεία και μόνο παιδεία, γιατί η δημοκρατία, αλλά και η ελευθερία, όσο δύσκολα κατακτιούνται άλλο τόσο εύκολα χάνονται. (Στ.Γ.Κ.)

ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ πολλοί δανειολήπτες τραπεζών που με τη βοήθεια νομικών συμβούλων, το νόμο Κατσέλη και τις οργανώσεις Προστασίας καταναλωτών καταφέρνουν τελικά, είτε να ελαττώσουν δικαστικά τα ποσά δανειοδότησής τους, είτε να γλιτώσουν τα σπίτια τους από τον πλειστηριασμό.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ όμως και συμπολίτες μας που -σύμφωνα με το cretalive.gr, αλλά και τη χθεσινή (“Χ.Ν.” 22/10) ενημέρωση από την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης- βρίσκονται στα πρόθυρα της τρέλας.

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ: “Εικόνα απελπισίας και νευρικότητας είναι αυτή που αποτυπώνεται στα μάτια των καταναλωτών, που έχασαν τα σπίτια τους, από πλειστηριασμούς Τραπεζών, πριν ακόμα εκπνεύσει η προθεσμία αναστολής των πλειστηριασμών που λήγει στις 31-12-2013. Οι οποίοι-πολίτες- φθάνουν πλέον μετά από τετελεσμένο γεγονός (πλειστηριασμό) να χάνουν τη μοναδική τους κατοικία. Και το χειρότερο; Καλούνται να υπογράψουν «συμβόλαια μίσθωσης»» του σπιτιού τους από την Τράπεζα”!

ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ που ζούμε όλα είναι πιθανά. Το δε κράτος “δικαίου” των μνημονιακών κυβερνήσεων (αν υπάρχει), αντί να προστατεύει τους πολίτες από τις αυθαιρεσίες και τις ληστρικές εκμεταλλεύσεις των τραπεζών, συνηγορεί -εννοούμε δικαστικά- στη “δικαίωση” των τραπεζών, αφού δεν επεμβαίνει νομοθετικά!

Η ΣΥΝΕΠΕΙΑ είναι, για μερικές χιλιάδες ευρώ, να χάνονται σπίτια σε πλειστηριασμούς. Οι δε νέοι “ιδιοκτήτες” τους αγράζοντας την περιουσία του άλλου για ένα κομμάτι ψωμί, απαιτούν… ενοίκιο από τους πραγματικούς κατόχους τους! Τί άλλο θα δούμε; (Στ.Γ.Κ.)

 


Σχολιάστε