"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Η πολιτική της ευρωληστείας

Η πολιτική της ευρωληστείας

Δημοσιεύθηκε (Χ.Ν.) στις: 02-04-2013

ΟΛΟΕΝΑ και περισσότερο αποδεικνύεται, ειδικά μετά την επιδρομή στις Τράπεζες της Κύπρου, ότι η Ευρωζώνη δεν ενδιαφέρεται τόσο για το σύνολο των μελών της, όσο για την επιλεκτική σωτηρία ορισμένων. Και φυσικά για την επικυριαρχία της Γερμανίας στην Ευρώπη.

ΜΕΤΑ την κατάρρευση της οικονομίας της Κύπρου και την επιβολή φορολόγησης κατά 37,5% στις καταθέσεις πάνω από 100.000 ευρώ, τα πάντα στο ευρωπαϊκό οικονομικό σύστημα γίνονται επισφαλή. Αλλάζει άρδην η σχέση καταθέτη και τραπεζικού συστήματος, σε βάρος των καταθετών. Ολων!

ΗΔΗ αποτελεί θέση της Κομισιόν «η νομιμοποίηση της επιβολής εισφοράς επί των καταθέσεων ακόμη και των κάτω των 100.000 ευρώ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης». Το ομολόγησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, σε εμπιστευτική ενημέρωσή του προς τους 27 Ευρωπαίους πρεσβευτές στη Μόσχα, την 21η Μαρτίου.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ είπε: «Δεν αρέσει (sic) στην Κομισιόν η ιδέα φορολόγησης των καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ και αρχίζει και σχετική οδηγία με αυτό. Με δεδομένο αυτό είναι ξεκάθαρο σε μας ότι σε περίπτωση εθνικής ανάγκης, εάν μια κυβέρνηση που αντιμετωπίζει χρεοκοπία αποφασίσει να εισάγει μια έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, έχει το δικαίωμα να το κάνει περιλαμβάνοντας και τις καταθέσεις κάτω των 100.000 ευρώ».

ΚΑΜΙΑ κυβέρνηση δεν θα αποφάσιζε κάτι τέτοιο, αν είχε δικό της εθνικό νόμισμα. Με το ευρώ θα το πράξει λόγω ανωτέρας βίας, δηλαδή με μερκελικό ‘τελεσίγραφο’ της Γερμανίας. Οπως συνέβη με την Κύπρο. Για να… προστατευθεί το ευρώ, όπως λέγεται!

Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ έχει καταστεί υποχείρια της γερμανικής οικονομικοπολιτικής ισχύος. Τούτο φαίνεται από το γεγονός ότι εδώ κα 3 χρόνια που η χώρα μας βουλιάζει στα μνημόνια, οι επίτροποι της Κομισιόν συνηγορούν πάντα και υπέρ των απαιτήσεων της τρόικας. Οσο απάνθρωπες και εξοντωτικές κι αν είναι αυτές!

ΥΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ, λοιπόν, οι Βόρειοι να ‘τιμωρούνται’ και οι απλοί καταθέτες των Τραπεζών του Νότου, διότι λέει θεωρούνται ‘συμμέτοχοι’ στις καταρρεύσεις των Τραπεζών. Οχι όμως στην κερδοφορία τους!

Ο ΑΠΩΤΕΡΟΣ στόχος μιας τέτοιας κυνικής πολιτικής δεν είναι άλλος από του να… αποσύρουν οι καταθέτες τα χρήματά τους από τον Νότο και να τα καταθέσουν στις Τράπεζες του Βορρά! Αν αυτό δεν είναι ληστρική επιδρομή, τότε τι άλλο είναι; Μήπως… αλληλεγγύη;

Στ.Γ.Κ.
www.stcloris.gr


Σχολιάστε