"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Ανατροπές και μόνο ανατροπές…

ΘΥΜΙΚΟ, ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ

• «Αυτό που είναι τρομερό σ΄ αυτόν τον πλανήτη, είναι πως όλοι έχουν δίκαιο!» (Jean Renoir)

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ πολιτικοί στη χώρα μας φαίνονται σαν να είναι κουρντισμένοι από κάποια εξωτερική δύναμη. Όλοι εμμένουν στις θέσεις τους, κανείς δε μετακινείται προκειμένου να βρεθεί μια οριστική διέξοδος από την κρίση. Όλοι «έχουν δίκαιο», κανείς άδικο… Το χειρότερο είναι ότι όλοι μιλούν και ενεργούν στο… όνομα του λαού, με παροπλισμένο τον ίδιο το λαό! Που αγωνίζεται στους δρόμους για να ανατρέψει αποφάσεις που παίρνονται για… λογαριασμό του, αλλά για τις οποίες δεν ρωτήθηκε ποτέ.

ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ παγιδευμένοι σε μία αδιέξοδη «τροϊκανή» τακτική. Η κυβέρνηση «ειδικού σκοπού», χωρίς πια τον Γ. Καρατζαφέρη και με βαριές απώλειες (45 διαγραφές από τα κόμματα) μετά την προχθεσινή ψηφοφορία, θα συνεχίσει την πολιτική του Μνημονίου: περικοπές, απολύσεις, ύφεση. Πουθενά ανάπτυξη! Είναι δυνατόν; Τα νέα μέτρα λιτότητας δεν θα σπρώξουν, άραγε, ακόμα περισσότερους πολίτες στην ανεργία, ενώ και η «συντεταγμένη» χρεοκοπία θα επικρέμαται πάνω από τα κεφάλια μας κάθε στιγμή;

ΜΕΧΡΙ τώρα τα σκληρά μέτρα λιτότητας δεν έχουν συμβάλει στη μείωση του χρέους στην Ελλάδα. Αντίθετα, αυτό αυξάνεται, έστω κι αν το πρωτογενές έλλειμμα -κατά τον κ. Λ. Παπαδήμο- ελαττώθηκε από τα 24 δισεκατ. ευρώ (2009), στα 5, 6 δισ. (2011). Ό φαύλος κύκλος συνεχίζεται…

Η ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗ ψηφοφορία ανέδειξε δυο πράγματα: από τη μια τη μάχη ανάμεσα στο θυμικό και τη λογική των εθνοπατέρων μας, με την Αθήνα έξω να καίγεται, κι από την άλλη την ανικανότητα του πολιτικού μας συστήματος να υπερβεί τον εαυτό του. Μακριά από μικροπολιτικές και κομματικές ή εαυτουλίστικες σκοπιμότητες. Και αυτοί που ψήφισαν «ναι» και οι άλλοι που είπαν «όχι» βρέθηκαν κάτω από τρομακτικά εκβιαστικά, αδιέξοδα διλήμματα.

ΕΤΣΙ, οι αναμενόμενες ανατροπές στα κόμματα διαμόρφωσαν ένα νέο σκηνικό στο Κοινοβούλιο, ευθύς αμέσως μετά την υπερψήφιση του νέου Μνημονίου με 199 «ναι». Αιφνιδιασμό προκάλεσαν τα «όχι» πολλών βουλευτών! Με τις εκλογές του 2009 το ΠΑΣΟΚ είχε 160 έδρες (τώρα 131), 91 έδρες η ΝΔ (τώρα 62), 21 το ΚΚΕ (παραμένει στις ίδιες), 15 ο ΛΑ.Ο.Σ (τώρα 13), 13 έδρες είχε ο ΣΥΡΙΖΑ (τώρα 9). Με αυτή τη μείωση της δύναμης των κομμάτων στη Βουλή αναδεικνύεται η πτέρυγα των «αστέγων» πια βουλευτών, των λεγόμενων ανεξάρτητων, που ουσιαστικά αποτελούν αριθμητικά τη δεύτερη δύναμη! Η ανατροπή αυτή θα ευνοήσει άραγε, την εξυγίανση του πολιτικού μας συστήματος με νέα σχήματα, ή μήπως πρέπει να περιμένουμε μια εκ βάθρων αλλαγή του; Οψόμεθα… (Στ.Γ.Κ., www.stcloris.gr, stcloris@yahoo.gr)

ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ-ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ!
ΜΟΥ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ηλεκτρονικά (litsa dousaki) και είναι αξιοπρόσεκτο. Όχι μόνο για την υποτίμησή μας από τους κυβερνώντες, αλλά και για το πώς συνεχίζει -ακόμη και τώρα που πάμε φούντο- το παλαιοπολιτικό σύστημα να μας συμπεριφέρεται κοροϊδεύοντάς μας:
«Έχεις μισθό 600 € καθαρά και πληρώνεσαι 14 φορές το χρόνο. Πόσα λεφτά παίρνεις;
600Χ14=8.400€.
Χάρη στη… σκληρή μάχη των ηγετών μας (κυρίως του Σαμαρά, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται!) το 14 παραμένει! Αλλά, το 600 γίνεται 450€ (με τη μείωση του βασικού κατά 22%). Άρα, τώρα πόσα λεφτά παίρνεις το χρόνο;
4.50Χ14=6.300€
Πόσα λεφτά δηλαδή, έχασες σ΄ ένα χρόνο;
8.400-6.300=2.100€
Πόσους μισθούς έχασες δηλαδή; 2.100/600 = 3,5
Άρα σώθηκε ο 13ος και ο 14ος;
Όχι μόνο δεν σώθηκαν, αλλά μαζί με αυτούς, χάθηκε ο 12ος κι ο μισός 11ος.
Συμπέρασμα: Ή μας κοροϊδεύουν ΟΛΟΙ τους, ή δεν έχουν τελειώσει ΚΑΝ το Δημοτικό, ή εμείς δεν έχουμε πάει καθόλου στο Δημοτικό, ή μάλλον την κοροϊδία την έμαθαν στα δικά τους σχολεία…». Ή, προσθέτουμε εμείς, δεν έχουν ίχνος ντροπής πάνω τους… (Στ.Γ.Κ.)


Σχολιάστε