"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

“Παιδαγωγική της επένδυσης”

O  ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ  καθηγητής παιδαγωγικής δόκτωρ Μπράιαν Κάπλαν -σύμφωνα με το ΒΗΜΑ ον λάιν-16-5-11-ανατρέπει τα πάντα σχετικά με την μέχρι σήμερα πεποίθηση των γονιών περί διαπαιδαγώγησης των παιδιών τους: Είναι ρηξικέλευθος, ανατρεπτικός και προτείνει περισσότερη… πίτσα και τηλεόραση για τα παιδιά. Πιστεύει δε ότι οι γονείς προσπαθούν υπερβολικά να μεγαλώσουν τα παιδιά τους σωστά, ενώ ισχυρίζεται ότι η «παιδαγωγική της επένδυσης», δηλαδή αυτή που περιλαμβάνει μαθήματα μουσικής, οργανωμένα αθλήματα και εκπαιδευτικά παιχνίδια, δεν κάνει καμία διαφορά στα παιδιά όταν αυτά ενηλικιωθούν (!).

«Σταματήστε να ανησυχείτε για το πόση τηλεόραση βλέπει το παιδί σας. Μην το αναγκάζετε να συμμετέχει σε ένα εκατομμύριο δραστηριότητες τις οποίες σιχαίνεται. Αποδεχτείτε το γεγονός ότι οι ζωές των παιδιών σας διαμορφώνονται κυρίως από τα γονίδιά τους και τις δικές τους επιλογές, και όχι από τις θυσίες που κάνετε για να τα μετατρέψετε σε επιτυχημένους ενήλικες.»

…Και τι θα κάνουν τώρα οι Ελληνίδες μανάδες, που δεν θα πρέπει να είναι υπερπροστατευτικές και καταπιεστικές σε θέματα διαπαιδαγώγησης των παιδιών τους; Ιδού το πρόβλημα.

Depression ou DNA?

Στ.Γ.Κ.


Σχολιάστε