"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Οι Αναποφάσιστοι, η εποχή μας και οι Ευρωεκλογές …

 

 

 

 

ΟΙ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ…

 

ΟΙ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ αποτελούν ειδική… ράτσα ψηφοφόρων που αυξομειώνεται ανάλογα με τις κοινωνικοπολιτικές συνθήκες.

Οι δημοσκοπικές εταιρίες αλλά και τα κόμματα τους… φοβούνται, γιατί δεν γνωρίζουν πώς θα αντιδράσουν πάνω από την κάλπη. Αναποφάσιστοι υπήρχαν ανέκαθεν, υπάρχουν και θα υπάρχουν όσο θα υπάρχουν και εκλογές.

 

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για μια μερίδα πολιτών που είναι απογοητευμένοι  από το πολιτικό σύστημα οποιασδήποτε απόχρωσης ή δεν έχουν βαθιές πολιτικές ιδεολογίες και συμφέροντα που να τους συνδέουν με κάποιο κόμμα. Κυρίως είναι εκείνοι (οι καιροσκόποι) που περιμένουν να δουν πού «θα γείρει η ζυγαριά», ώστε να αποφασίσουν και πού θα ρίξουν την ψήφο τους! Είναι, φυσικά, κι εκείνοι που παίρνοντας μερικά «ευρουλάκια» παραπάνω από μια κυβέρνηση (όπως τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ) την ξαναψηφίζουν από στιγμιαία… ευγνωμοσύνη! Τέτοιες παλαιοπολιτικές μέθοδοι, όταν γίνονται ελάχιστες μέρες πριν τις εκλογές, δεν αναδεικνύουν το ήθος και το ποιον μιας κυβέρνησης;

 

ΚΑΝΕΙΣ τελικά δεν ξέρει πόσοι από τους αναποφάσιστους (γύρω στο 12-15%) θα προσέλθουν στις κάλπες και τι θα ψηφίσουν. Όσο δε ζυγώνει η μέρα της «κρίσεως», οι εικασίες, τα fake news και τα μυστικά κομματικά γκάλοπ θα κυκλοφορούν συνωμοτικά  στο διαδίκτυο  επηρεάζοντας ή προκαλώντας σύγχυση τόσο στους βέβαιους  ψηφοφόρους όσο και στους αναποφάσιστους.

… ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

ΕΧΟΥΜΕ προ πολλού μπει σε μια εποχή που αργά ή γρήγορα όλοι θα αμφιβάλλουμε για το τι ακούμε και βλέπουμε ως πολιτική, για το τι συμβαίνει στην πραγματικότητα, για το τι είναι αλήθεια ή «μετά-αλήθεια», για το τι είναι δημοκρατία ή «μετά-δημοκρατία»!

ΖΟΥΜΕ μια από τις χειρότερες περιόδους της παγκόσμιας πολιτικής, στην οποία κυρίαρχα πλέον στοιχεία ενημέρωσης είναι οι «ψευδείς» ή κατασκευασμένες ειδήσεις, η λάσπη, η διαστρέβλωση των λεχθέντων. Κανείς πια δεν λαμβάνει υπόψη του τις αληθινές πραγματικές παραμέτρους ενός θέματος. Κυρίαρχο στοιχείο είναι ο εντυπωσιασμός μέσω της… ατάκας και της εικόνας. Ο διαδικτυακός προεκλογικός αγώνας είναι τόσο «δυσανάγνωστος», ώστε να προκαλεί θλίψη. Ας πούμε, η πολιτική που χαράσσεται μέσω των trolls (προκλητικές παραποιήσεις) των ελληνικών κομμάτων εξουσίας γίνεται και επίσημη θέση τους!

ΝΕΟΙ καιροί, νέες τεχνικές εξαπάτησης της κοινής γνώμης -πολύ επικίνδυνες για την ελευθερία του ατόμου και το δικαίωμά μας να ψηφίζουμε ελεύθερα αυτόν ή αυτό που θέλουμε. Γιατί λοιπόν να μην υπάρχουν και τόσοι αναποφάσιστοι; (Στ.Γ.Κ., www.stcloris.gr)

 

 

 

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ… (φωτό)

 

ΓΙΑ σκεφθείτε το! Χίλιοι εκατόν εικοσιπέντε (1.125) επίδοξοι ευρω-υποψήφιοι, διασπαρμένοι σε διάφορα κόμματα, ζητούν την ψήφο μας στις ευρωεκλογές! Ελάχιστους από αυτούς γνωρίζουμε, τους δε περισσότερους πιθανόν να ακούσουμε ή να τους δούμε φευγαλέα στα ΜΜΕ… Κι αυτό είναι το δράμα της χώρας, διότι υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι τόσο στη Ν.Δ. και το ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στα άλλα μικρά κόμματα, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια γερή κοινή «εθνική» ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο.

 

ΜΗΠΩΣ εκεί στις Βρυξέλλες θα πρέπει να σκεφθούν έναν τρόπο, ώστε στις εκάστοτε ευρωεκλογές να υπάρχει ενιαίο εθνικό ψηφοδέλτιο σε κάθε κράτος-μέλος, με τα καλύτερα στελέχη τους; Να ψηφίζονται δηλαδή άτομα εγνωσμένης αξίας και όχι να στέλνονται άτομα που απλά συνετέλεσαν στο να… σωθεί μια κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ) από τη διάλυσή της; Η χώρα μας και η Ε.Ε. έχουν άμεση ανάγκη από άτομα που να διαθέτουν τις ανάλογες γνώσεις. Τα οποία να έχουν τη δύναμη και τη θέληση να συμβάλουν στην εξέλιξη της Ε.Ε. προωθώντας ταυτόχρονα και θέσεις που να ευνοούν τη χώρα τους.

 

Υποψήφιοι για την Ευρωβουλή που βρίσκονται σήμερα σε αντίπαλα κόμματα, των οποίων οι αρχηγοί κονταροχτυπιούνται καθημερινά, επόμενο είναι να «θυματοποιούνται». Να μη μπορούν να εκλεγούν, άρα να συνεισφέρουν αυτά που θα ήθελαν. Επειδή ακριβώς, κατεβαίνουν με άλλο κόμμα. Η χώρα μας με το να έχει πολλά ανοικτά μέτωπα (κυρίως με την Τουρκία) θα έπρεπε να διαθέτει μια πολύ ισχυρή ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο, η οποία σύσσωμη θα υποστήριζε τα δίκαιά μας χωρίς να επηρεάζεται από κομματικές σκοπιμότητες… (Στ.Γ.Κ.)

 

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ

 

Κύριε πρόεδρε,

 

«Θέλουμε όσο το δυνατόν περισσότερες περιφέρειες και σίγουρα δεν θέλουμε καμία περιφέρεια στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ»!

Τα παραπάνω ωραία και πολύ… δημοκρατικά είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διακαναλική του συνέντευξη της περασμένης Κυριακής.

Προσέξτε τη λέξη «καμία»: ό,τι πρέπει για να συσπειρωθεί ο αντίπαλος…

 

 

ΕΡΜΟΛΑΟΣ

 


Σχολιάστε