"Ο λόγος ο εφήμερος βαστά μόνο μια μέρα
το άρωμά του όμως κρατεί και νύχτα και ημέρα"
Στ.Γ.Κ., Νοε. 2010

Σχόλια (Χ.Ν., 16-5-17)

 

 

 

 

Η ΖΩΗ ΠΟΥ ΕΠΙΔΕΙΝΩΝΕΤΑΙ

  • «Λογαριασμός 4,5 δισ. ευρώ, με τα νέα μέτρα… Το βάρος σε φορολογούμενους και συνταξιούχους» (Χ.ν., 15-5-17)

 

-ΣΥΜΦΩΝΑ με το βαρύ «αριστερο/δεξιό» μνημόνιο που ψηφίζεται σύντομα, η κατάσταση μισθωτών και συνταξιούχων θα επιδεινωθεί περισσότερο: με τη μείωση του αφορολόγητου από 8636 σε 5681 ευρώ (αν όχι και λιγότερο), μισθωτός των 490 ευρώ το μήνα θα πληρώνει 60 ευρώ το χρόνο. Λίγα; Καθόλου, όταν καλείσαι να τα βγάλεις πέρα με 490 ευρώ το μήνα και έχεις λογαριασμούς που τρέχουν! Η γενιά των 400 ευρώ είναι μια «νέα» πραγματικότητα και το μόνο που της μένει, αφού δεν μπορεί να αλλάξει αλλιώς την κατάσταση, είναι να κατεβαίνει στους δρόμους (17/5) και να διαμαρτύρεται εναντίον αυτών που κάποτε… διαμαρτύρονταν για τα 700 ευρώ των προηγούμενων κυβερνήσεων! Όσο για τα εισοδήματα των 570 ευρώ και πάνω το μήνα, κόβεται ξεκάθαρα ένας ολόκληρος μισθός το χρόνο! Αν αυτό δεν λέγεται «αργός θάνατος» των εργαζομένων, τότε τί άλλο θα μπορούσε να είναι;

 

-ΚΑΙ η συνέχεια: Είναι γνωστό σε όλους ότι, οποιοδήποτε οικονομικό πρόβλημα προκύπτει (με οποιαδήποτε κυβέρνηση), οι πρώτοι που την πληρώνουν είναι οι συνταξιούχοι-τα ανήμπορα θύματα της κοινωνίας. Κόψιμο στο κόψιμο οι συντάξεις φτάσανε στο μισό. Κι ας πληρώσανε οι άνθρωποι μια ζωή εργαζόμενοι αυτά που έπρεπε, για να έχουν «περήφανα γηρατειά» και μια σύνταξη της προκοπής… Δεν είναι μόνο το κόψιμο της σύνταξής τους. Είναι και η μείωση του αφορολογήτου, οπότε είναι άλλη μια σύνταξη φόρος. Έτσι εφεξής θα έχουμε δυο μηνιάτικα υπέρ του κράτους!

Ξέρουμε όμως, πως, με τα δεδομένα των τελευταίων κρίσιμων ετών, τα εισοδήματα των συνταξιούχων γονιών -περισσότερο των παππούδων- αποτελούσαν αναζωογονητική ανάσα για την οικογένεια που είχε συνήθως παιδιά στο σχολείο ή άνεργους. Ή, και εργαζόμενα παιδιά, με 300-400 ευρώ το μήνα! Αυτή είναι η σκληρή μνημονιακή πραγματικότητα. Όταν από τη δουλειά και τις πληρωμές των υποχρεώσεών σου, σου μένει και κάτι που δεν φτάνει ούτε για μισό μήνα, η βοήθεια από την οικογένεια, κυρίως από τους παππούδες, είναι σωτήρια: εξασφάλιζε σε πολλούς «νεο-εργαζόμενους» τα στοιχειώδη για την επιβίωση της οικογένειάς τους. Μιλάμε για επιβίωση, γιατί ποιος να μιλήσει για κανονική ζωή; (Στ.Γ.Κ., www.stcloris.gr)

 

 

 

 

 

ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ, ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ

 

Η μητέρα είναι «ρήμα». Ρήμα Θεού και ανθρώπων. Αντικαθιστά το Θεό στη γη και  Ενεργεί και Πράττει στο όνομά Του. Δεν σταματά παρά μόνο με το θάνατό της. Μητέρα, μαμά, mother, mater, mere, mutter, mamy…, παντού σε όλες τις γλώσσες του κόσμου η Μητέρα είναι το Μοναδικό πλάσμα που ξέρει Mόνο να αγαπά.

 

Γι αυτό κι ο Πάπας Φραγκίσκος (6-5-2017), αναφερόμενος στην ισχυρότατη μη πυρηνική βόμβα την οποία έρριξαν οι ΗΠΑ του Τραμπ στο Αφγανιστάν πριν από τρεις εβδομάδες (με πολλά θύματα), όταν άκουσε να χαρακτηρίζεται αυτή ως «μητέρα όλων των βομβών» αντέδρασε: «Ντράπηκα για το ότι την ονόμασαν «μητέρα όλων των βομβών». Η μητέρα μάς δίνει τη ζωή και η βόμβα αυτή προκαλεί θάνατο. Αποκαλούμε μητέρα αυτόν τον μηχανισμό, τι μας συμβαίνει;»

(Στ.Γ.Κ.)

 

ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ

 

Κύριε πρόεδρε,

 

Ένας μισθός λιγότερος για τους εργαζόμενους και περικοπή δύο  συντάξεων για τους συνταξιούχους, με τα νέα μνημονιακά μέτρα! Κατά τα άλλα, «ούτε ένα ευρώ λιτότητας» διατείνονταν μόλις πριν λίγο καιρό,  ο κ. πρωθυπουργός!

Αυτό θα πει ελληνική συνέπεια στην πολιτική: άλλα να λές πριν, και άλλα να πράττεις μετά…

 

ΕΡΜΟΛΑΟΣ

 


Σχολιάστε